Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη Μεσσηνία: Εκατοντάδες γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Εκατοντάδες περιστατικά καρκίνου καταγράφονται στη Μεσσηνία σύμφωνα με το σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”. Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι χημειοθεραπείες στο Νομό. Επιτακτική ανάγκη η λειτουργία κέντρου ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους καρκινοπαθείς της Μεσσηνίας έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τα μέλη του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ». Σύμφωνα με αυτά, μόνο από τον συγκεκριμένο Σύλλογο, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 300 περιπτώσεις ατόμων, στα οποία έχει διαπιστωθεί η νόσος. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 95% των στοιχείων που έχουν καταγραφεί αφορά τον καρκίνο του μαστού.

Εκατοντάδες χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο

Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο της Καλαμάτας πραγματοποιούνται κάθε μήνα εκατοντάδες χημειοθεραπείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα οι χημειοθεραπείες που γίνονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτα ξεπερνούν τις 300 κάθε μήνα. Το συγκεκριμένο στοιχείο είχε δοθεί πρόσφατα στη δημοσιότητα από τον διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο. Στις οξυμένες ανάγκες που υπάρχουν καταλυτικό ρόλο παίζει η λειτουργία οργανωμένης μονάδας χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.  

Επιβεβλημένη η λειτουργία κέντρου ακτινοθεραπείας

Υπό το βάρος των στατιστικών στοιχείων είναι εμφανές ότι είναι επιβεβλημένη η λειτουργία κέντρου ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, γεγονός που τονίστηκε και από τα μέλη του συλλόγου «Ξαναρχί-ΖΩ». Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει σε σχετικό ρεπορτάζ το messiniapress ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει προχωρήσει και αφορά στη λειτουργία ενός κέντρου που θα στοιχίσει συνολικά 3.000.000 ευρώ.

Εκδήλωση κατά του καρκίνου στην Καλαμάτα

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο το απόγευμα, από τις 19:00 έως τις 21:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Την εκδήλωση διοργανώνουν το νοσοκομείο Καλαμάτας, το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού και ο σύλλογος «Ξαναρχί-ΖΩ». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ