Τέλος στα σενάρια ξεπουλήματος του αεροδρομίου από την κυβέρνηση

/

Τέλος στα σενάρια που μιλούσαν για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα του αεροδρομίου της Καλαμάτας έβαλε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας. “Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις” δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος παράλληλα προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην αξιοποίηση του Αεροδρομίου.

Καμία απόφαση που να σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας δεν έχει ληφθεί. Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος βρέθηκε στην Καλαμάτα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την 28η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, ανέφερε: “Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο σε όλη την Ευρώπη. Αυτό συνδέεται με τις εξελίξεις στον τουρισμό της περιοχής. Όλες οι υποδομές που εξυπηρετούν το τουριστικό ρεύμα θα πρέπει να αναπτυχθούν. Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο θέμα, την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα παραχώρησης στη Fraport. Αυτό απασχολεί την κυβέρνηση και σύντομα θα έχει αποφασίσει. Τα αεροδρόμια αυτά έχουν περάσει στο υπερταμείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθούν. Απεναντίας, θα αξιοποιηθούν με τρόπο που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη του τουρισμού. Είναι οι πύλες της Χώρας, πρέπει λοιπόν να πάρουμε γρήγορα μέτρα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα θέμα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η ανάπτυξη του τουρισμού και να τις ενισχύσουμε. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και του Αράξου είναι αεροδρόμια που αναπτύσσονται πάρα πολύ, αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε. Πρέπει να αποκτήσουν υποδομές που να μπορούν να στηρίξουν αυτή την ανάπτυξη. Έχουμε μια ομάδα 23 περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία δεν είναι όλα στην ίδια κατάσταση. Όμως, οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για όλα τα αεροδρόμια. Τώρα, αν θα κατηγοριοποιηθούν ή όχι δεν έχει αποφασιστεί”.

Η Καλαμάτα δείχνει το δρόμο”

Ο κ. Πιτσιόρλας, τέλος, αναφέρθηκε και στα γενικότερα οικονομικά ζητήματα της Χώρας τονίζοντας ότι η περίοδος των προγραμμάτων λιτότητας τελειώνει το καλοκαίρι του 2018. “Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση. Πιστεύουμε πια τι βλέπουμε την έξοδο, καθώς το καλοκαίρι του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα της λιτότητας και θα μπούμε σε μια νέα περίοδο. Ήδη τα σημάδια της ανάκαμψης είναι φανερά και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Επομένως πρέπει να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια για να μπορούσε να βγούμε από την κρίση. Από την στιγμή που θα βγούμε από το πρόγραμμα όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Απεναντίας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε βαθιά ότι χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο” σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και προσέθεσε ότι “η Καλαμάτα είναι μια περιοχή που δείχνει το δρόμο. Η αίσθηση που έχω είναι ότι την περίοδο της κρίσης είναι μια περιοχή που δείχνει δυναμισμό και τάσεις ανάπτυξης”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μαύρες κορδέλες στην παρέλαση της Καλαμάτας για τον 17χρονο Π. Παπαδέα (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ζητά αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από την ανομβρία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών: «Επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης σχολικής μονάδας για την στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας»

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης,