Χωρίς χρίσματα και εκλεκτούς η Νέα Δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση

/

Την άποψη να μη δώσει η Νέα Δημοκρατία χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές φαίνεται να υιοθετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανοίγει ο δρόμος για …πολλαπλές δεξιές υποψηφιότητες. Σε ποιους δήμους της Μεσσηνίας προετοιμάζονται ψηφοδέλτια.

Να μη δώσει χρίσματα σε υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές προσανατολίζεται η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και από δημοσιεύματα, αλλά και από πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έχουν κατατεθεί εισηγήσεις που θεωρούν οτι η ΝΔ δεν πρέπει να δώσει χρίσματα σε υποψηφίους, καθώς αυτό θα προκαλέσει εντάσεις και θα διχάσει τις τοπικές κοινωνίες. Μάλιστα, όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ της μη ενεργής εμπλοκής της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσω χρισμάτων, σημειώνουν με νόημα ότι επειδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο με τις Εθνικές εκλογές οι ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν είναι λεπτές και δεν επιτρέπουν τη δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας.

Ανοίγει ο δρόμος στους …αντάρτες

Πλέον, αν η Νέα Δημοκρατία επιλέξει να τηρήσει …διακριτική στάση στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανοίγει το δρόμο σε υποψηφίους, οι οποίοι προέρχονται από τη “γαλάζια” παράταξη, αλλά που δεν είχαν την επίσημη στήριξη του Κόμματος. Οι λεγόμενοι “αντάρτες”, πλέον, θα μπορούν να κατέλθουν στις εκλογές χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο της απομόνωσης από το κόμμα στο οποίο ανήκουν, ούτε να κατηγορηθούν ως διασπαστές της ενότητας.

Η εικόνα στη Μεσσηνία

Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια εξέλιξη θα απελευθερώσει δυνάμεις και στους δήμους της Μεσσηνίας, ειδικά στους λεγόμενους μικρούς, οι οποίες θέλουν να έχουν παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού. Τέτοιες δυνάμεις έχουν καταγραφεί σε πολλούς δήμους του Νομού με χαρακτηριστικά παραδείγματα το δήμο Πύλου – Νέστορος, το δήμο Οιχαλίας και το δήμο Μεσσήνης. Όσον αφορά στο δήμο Καλαμάτας, επειδή πρόκειται για την πρωτεύουσα του Νομού και παραδοσιακό κάστρο της ΝΔ, φαντάζει πιο δύσκολο να εκδηλωθούν τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες, ωστόσο, δεν αποκλείεται και σε αυτόν να υπάρξουν περισσότερες από μια δεξιόστροφες υποψηφιότητες.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καταγγελία κατά του ξενοδοχείου “Horizon Blu” από συνδικάτα και σωματεία της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές στην Καλαμάτα – Δικογραφία σε βάρος 17χρονου και 33χρονης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Πελοπόννησος 2030: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Οι αναφορές στα ζητήματα της Μεσσηνίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε το μεσημέρι στην παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της