Αδυναμία εξόφλησης λογαριασμών: Έρχονται 2.300 διακοπές ρεύματος στη Μεσσηνία

Στην αποκάλυψη οτι επίκεινται 2.300 διακοπές ρεύματος στη Μεσσηνία προχώρησε η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας. Σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής σημειώνεται οτι τα στοιχείο αυτό δόθηκε από τον διευθυντή του υποκαταστήματος της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) στην Καλαμάτα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι διακοπές ρεύματος που έχουν γίνει μέχρι σήμερα φτάνουν τις 830.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας:

tvok

“Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, αφού επισκέφτηκε την οικογένεια της οποίας κάηκε το σπίτι από το κερί και εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη της, στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ε. Παπαντωνόπουλο και ζήτησε να ενημερωθεί:

1) Γιατί δεν έχει αποκατασταθεί το ρεύμα στη συγκεκριμένη οικογένεια;

Ο κ. Παπαντωνόπουλος απάντησε ότι πρέπει πρώτα να στείλει ο Δήμος ηλεκτρολόγο, να αποκαταστήσει τις ζημιές στην εγκατάσταση και να πιστοποιήσει ότι είναι δυνατόν και ασφαλές να ηλεκτροδοτηθεί το σπίτι.

2) Για το πόσες οικογένειες στη Μεσσηνία έχουν μέχρι σήμερα κομμένο ρεύμα λόγω αδυναμίας εξόφλησης των οφειλών τους.

Ο κ. Παπαντωνόπουλος ενημέρωσε την επιτροπή ότι μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει 830 αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος και είναι στη διαδικασία να κοπεί το ρεύμα σε άλλες 2.300 παροχές.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής τόνισε ότι η εικόνα αυτή είναι τραγική και αποκαλυπτική, πού έχουν οδηγήσει τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές τις οικογένειες στην Ελλάδα. Η φτωχοποίηση του κόσμου λόγω της λιτότητας, της μείωσης των εισοδημάτων και της υπερφορολόγησης ξαναγυρίζει το λαό στις δεκαετίες του 1950 και 1960. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και των μνημονίων που οδηγούν τον λαό τον 21ο αιώνα να ξαναγυρίζει στο κερί και στο λυχνάρι.

Η Επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να αγωνιστούν μαζί της για τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τα κομμένα ρεύματα, τα κομμένα νερά κ.λπ., ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα, να έλθουν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας για όλα αυτά τα θέματα”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ