“Εμβληματική” κυριαρχία του Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού της Πελοποννήσου μετατρέπει τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, η ένταξη του έργου του για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα 18 “εμβληματικά έργα” της Ελλάδας, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολιτικές προεκτάσεις, που σαφώς ευνοούν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, έχει ο κατάλογος που συνέταξε η ΕΕ και η κυβέρνηση με τα σημαντικότερα έργα της χώρας μας, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 -2020. Στον συγκεκριμένο κατάλογο, τον οποίο αποκάλυψε χθες το messiniapress, το μοναδικό έργο που έχει ενταχθεί από την Πελοπόννησο είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, έργο το οποίο έχει “τρέξει” ο Πέτρος Τατούλης.

tvok

Το έργο του κ. Τατούλη (ΣΔΙΤ) για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, πλέον, μπαίνει στην τελική του ευθεία, με τη σφραγίδα της και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς στον συγκεκριμένο κατάλογο εμπεριέχονται δεσμευτικές λεπτομέρειες τόσο για την ΕΕ όσο και για την κυβέρνηση. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ή ένταξη του έργου στον εν λόγω κατάλογο αποτελεί προϊόν πολιτικής συμφωνίας των δύο πλευρών (ΕΕ – κυβέρνησης) προσδίδει μεγαλύτερο πολιτικό βάρος στις επιλογές που έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Πολιτικά κυρίαρχος

Μετά από αυτή την εξέλιξη είναι σαφές ότι ο Πέτρος Τατούλης είναι πολλαπλά ενισχυμένος. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, πλέον, μπορεί να υποστηρίζει ότι δύο κυβερνήσεις, αυτή της ΝΔ και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ελεγκτικές αρχές της Χώρας μας, καθώς και οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου, τελικά συμφώνησαν με τον σχεδιασμό του για το σοβαρότερο πρόβλημα της Περιφέρειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πλέον, ο κ. Τατούλης, σε πολιτικό επίπεδο, όντας δικαιωμένος από τις εξελίξεις, μπορεί να επενδύσει στο γεγονός ότι ήταν ο μόνος που επέμεινε στο έργο και ο μόνος που υλοποίησε συγκεκριμένες πολίτικες με συνέπεια, παρότι δέχθηκε τα πυρά κομμάτων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πατάει πόδι στη Μεσσηνία ο Καραμανλής – Ο Π. Νίκας και οι αποστάσεις από τον Κ. Μητσοτάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσκεψη του βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργου Κατρούγκαλου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ