Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πατάει πόδι στη Μεσσηνία ο Καραμανλής – Ο Π. Νίκας και οι αποστάσεις από τον Κ. Μητσοτάκη

Πληθαίνουν οι παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με πρωταγωνιστές τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κ. Καραμανλή. Μάλιστα, δημοσιεύματα (βλέπε ΕΦ.ΣΥΝ.) αναφέρουν «πως «Καραμανλικοί» πραγματοποιούν επανειλημμένες συναντήσεις, τόσο εσωτερικές όσο και με κορυφαία στελέχη, που δεν ενστερνίζονται πλήρως την τακτική Μητσοτάκη».

Οι Καραμανλικοί της Μεσσηνίας

Όσοι γνωρίζουν καλά τα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι κινήσεις στο «Καραμανλικό» μπλοκ έχουν γίνει και στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επαφές γίνονται, προκειμένου να συγκροτηθεί «Καραμανλικός» πόλος στο Νομό και να ενεργοποιηθεί αν και εφόσον κριθεί αναγκαίο. Η κινητικότητα στελεχών της ΝΔ προς την πλευρά Καραμανλή δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το ισχυρό μπλοκ Σαμαρά στη Μεσσηνία. Μάλιστα, κάποιες από τις αντιπαραθέσεις που έχει ο πρώην Πρωθυπουργός με τοπικά στελέχη της ΝΔ έχουν ως φόντο τον Κ. Καραμανλή.

tvok

Ο Παναγιώτης Νίκας

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο πολιτικός, που φαίνεται ότι εκφράζει την πολιτική σκέψη του Καραμανλή (στροφή της ΝΔ προς το κέντρο κλπ) στη Μεσσηνία είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να θεωρηθεί άνθρωπος του Καραμανλή. Ο κ. Νίκας θεωρείται παραδοσιακά «Μητσοτακικός», ωστόσο, το γεγονός ότι έχει διατηρήσει αποστάσεις από κεντρικές επιλογές του Κ. Μητσοτάκη, ακόμα και δημόσια, δεν περνά απαρατήρητο. Επίσης, απαρατήρητο δεν περνά και το γεγονός ότι ο κ. Νίκας τα τελευταία χρόνια έχει «υψηλή» πρόσβαση στο «Καραμανλικό» μπλοκ και πλήρη γνώση των ισορροπιών που διαμορφώνονται στο εσωτερικό του.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ