Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μεγάλες καταστροφές εντόπισαν κλιμάκια της Περιφέρεια σε καλλιέργειες της Μεσσηνίας

Κλιμάκια γεωπόνων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας επισκέφτηκαν πληγείσες από την χαλαζόπτωση της 8ης Νοεμβρίου περιοχές των δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας.

Μεσσήνη – Καλαμάτα

Συγκεκριμένα, Κλιμάκια γεωπόνων πραγματοποίησαν αυτοψία στον Άρι, το Αριοχώρι, την Ασπροπουλιά, το Πλατύ, τον Αγ.Φλώρο, το Αρφαρά, το Πήδημα, την Καρποφόρα, το Αβραμιού, τη Λευκοχώρα, την Ανδρούσα, την Ελληνοεκκλησιά, τη Λάμπαινα και την Αρσινόη.

Μετά την επίσκεψη, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι σε εκτεταμένες περιοχές των παραπάνω Κοινοτήτων υπάρχει ζημιά από την χαλαζόπτωση στον ελαιόκαρπο η οποία είναι κλιμακούμενη από ήπιας έως σοβαρότερης έντασης συμπτώματα.

Τριφυλία

Κλιμάκια προχώρησαν σε ελέγχους σε τοπικές κοινότητες του δήμου Τριφυλίας. Συγκεκριμένα, έγινε έλεγχος στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας (Φαρακλάδα, Σπηλιά, Αρμενιών κλπ), στη Δ.Ε Γαργαλιάνων (στις περιοχές Λαγγούβαρδο, Διαλισκάρι, Πελεκιτός, Κάναλος, Τραγάνα), στη Δ.Ε Αυλώνος (Ελαία, Καρυές, Αυλώνα, Πλατάνια).

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στις πιο πάνω περιοχές προξενήθηκαν σημαντικές ζημιές από ισχυρή χαλαζόπτωση σε ελαιοποιήσιμες και επιτραπέζιες ελιές και σε υπαίθρια κηπευτικά.

Σε εκπροσώπους φορέων των παραπάνω ΤΚ και σε πληγέντες παραγωγούς εδόθησαν οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό των ελαιοδέντρων που αφορά την προστασία τους από βακτηρίωση με ψεκασμούς με χαλκούχα και για τις ακολουθούμενες διαδικασίες ενόψει αποζημιώσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ