Τιμητική διάκριση στον Θ. Βασιλάκη (Aegean) για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας

/

Στη θεσμοθέτηση της τιμητικής διάκρισης του «Πολίτη της Πελοποννήσου» αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τη σχετική πρόταση θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. O τίτλος θα απονέμεται σε σημαντικές προσωπικότητες που έχουν αποδεδειγμένα συνεισφέρει στην Πελοπόννησο, μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα προτείνει ο πρώτος τιμητικός τίτλος να απονεμηθεί στον κ. Θεόδωρο Βασιλάκη για την συνεισφορά του στον τουρισμό και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τον ΣΕΤΕ, οι αφίξεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, λόγω της απευθείας σύνδεσης με το Αεροδρόμιο των Αθηνών, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία για το 2017 καταγράφοντας αύξηση 194% σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, οι διεθνείς αφίξεις σημειώνουν αύξηση 13,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αύξηση αφίξεων μέχρι το τέλος του 2017 θα ξεπεράσει το 234% σε σχέση με τις αντίστοιχες αφίξεις το 2009.

«Το ταξιδιωτικό περιβάλλον έχει αλλάξει και η προσπάθεια των τελευταίων ετών για την απευθείας σύνδεση της Καλαμάτας με διεθνείς και εσωτερικούς προορισμούς αποδίδει τα μέγιστα και ανοίγει δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας για την Πελοπόννησο συνολικά» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Και προστίθεται: «Σε αυτήν την προσπάθεια καταλυτικό ρόλο κατέχει η Aegean και ο κ. Βασιλάκης προσωπικά, καθώς με πίστη στην Πελοπόννησο και την προοπτική της Καλαμάτας επένδυσε στην αξιοποίηση του αεροδρομίου ως επιχειρησιακής βάσης με απευθείας δρομολόγια σε κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς και βέβαια ενίσχυσε επιπλέον την προσβασιμότητα από ανερχόμενους υπερατλαντικούς προορισμούς όπως η Αμερική, η Κίνα και η Αυστραλία με τις απευθείας πτήσεις από την Αθήνα. Η εκρηκτική αύξηση των αφίξεων που παρατηρείται τα τελευταία 3 χρόνια από αυτούς τους προορισμούς καθιστά την καθημερινή σύνδεση με την πρωτεύουσα ισχυρό όπλο στην περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας καθώς μας επιτρέπει και για το 2018 να συνεχίσουμε δυναμικά την προσέλκυση ξένων επισκεπτών στην περιοχή μας, με την Aegean αρωγό στην προσπάθειά μας».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παγκόσμιος θαυμασμός: Τον γύρο του κόσμου κάνει το αριστούργημα της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλες καταστροφές εντόπισαν κλιμάκια της Περιφέρεια σε καλλιέργειες της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο