Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σφοδρή επίθεση του Δ. Τζανακόπουλου στον Κ. Μητσοτάκη από την Καλαμάτα

Απαντήσεις για τα ζητήματα της Siemens, της εμπλοκής της συζύγου του στο σκάνδαλο των Paradise Papers και των αποκαλύψεων για τον κ. Αυγενάκη ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος. «Είναι προτιμότερο να μιλούν για την άδεια του Κουφοντίνα παρά για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αφορούν τη ΝΔ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σφοδρη επίθεση εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Μεσσηνίας με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Καλαμάτα.

Αναφορά στα σκάνδαλα

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε οτι ο κ. Μητσοτάκης έχει δυσαρεστηθεί από την εικόνα της Χώρας, η οποία παραπέμπει στην εικόνα μιας χώρας που ανακάμπτει. Τόνισε ότι ο αρχηγός της ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, γεγονός που του έχει προκαλέσει «τυχοδιωκτικό αντιπολιτευτικό αμόκ». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να απαντήσει στο θέμα της εμπλοκής του ονόματός του στο σκάνδαλο της Siemens, στην εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του με το ζήτημα των υπεράκτιων εταιρειών (Paradise Papers) και στο θέμα που σχετίζεται με τις αποκαλύψεις, οι οποίες αφορούν τον κ. Αυγενάκη. «Αναμένουμε απαντήσεις» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν μπορεί (σσ ο κ. Μητσοτάκης) να κρύβεται πίσω από την ακροδεξιά ρητορική και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ». «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πολιτικό και ηθικό καθήκον να δώσει απαντήσει για το ζήτημα των offshore, αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε λέγοντας: «Η υπόθεση αυτή θα έχει μακρά συνέχεια, καθώς η εμπλοκή όλων θα διερευνηθεί εξονυχιστικά».

Οι αντιδράσεις για την άδεια Κουφοντίνα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επίσης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα που αφορά στην 48ωρη άδεια του Δ. Κουφοντίνα υποστηρίζοντας ότι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί είναι υποκριτικές. «Η απόφαση της δικαιοσύνης κακώς προξένησε θόρυβο» είπε αρχικά ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε: ‘Είναι προτιμότερο να μιλούν για την άδεια του Κουφοντίνα παρά για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αφορούν τη Νέα Δημοκρατία”. Τέλος, όσον αφορά στο θέμα Κουφοντίνα, ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση δεν υπερασπίστηκε ποτέ τις πρακτικές του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ