Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επεκτείνονται οι πεζόδρομοι στο κέντρο της Καλαμάτας (αναλυτικά οι παρεμβάσεις)

Παρεμβάσεις σε έξι οδούς στο κέντρο της Καλαμάτας προβλέπει ο σχεδιασμός του δήμου, ο οποίος αναμένεται να τρέξει το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Επεκτείνονται οι πεζόδρομοι, ενισχύεται το πράσινο και δυσχεραίνει η πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο με το αυτοκίνητο. 

Το σχέδιο των παρεμβάσεων προβλέπει την πεζοδρόμηση πέντε οδών του κέντρου και την ανάπλαση ακόμα μιας και θα συζητηθεί στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, πρόκειται να πεζοδρομηθούν:

Οδός Σφακτηρίας: Πρόκειται για παράλληλη οδό της Αριστομένους από το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη έως την 23η Μαρτίου. Το μήκος του δρόμου που θα πεζοδρομηθεί είναι 135 μέτρα και μέσου πλάτους 5,75 μέτρων.

messiniapress-sfaktirias

Οδοί Αναπλιώτη, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα: Πρόκειται για τρεις κάθετους δρόμους στην Αριστομένους και προβλέπεται η πεζοδρόμησή τους από την οδό Σφακτηρίας μέχρι και την οδό Νέδοντος.

Η οδός Αναπλιώτη: 

messiniapress-anaplioti

Η οδός Πολυβίου: 

messiniapress-polivioy

Η οδός Καπετάν Κρόμπα: 

messiniapress-kapetankrompa

Οδός Ιατροπούλου: Πρόκειται για ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης της οδού από το ύψος της Σιδηροδρομικού Σταθμού έως την οδό Νέδοντος, μήκους 140 μέτρων και πλάτους 10 μέτρων. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου ο πεζόδρομος θα έχει συνολικό μήκος 250 μέτρα και θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Καλαμάτα.

messiniapress-iatropoulou

Οδός Κολοκοτρώνη: Η συγκεκριμένη οδός ξεκινά από την οδό Νέδοντος και καταλήγει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και είναι μήκους 170 μέτρων και πλάτους 10,5 μέτρων. Στον συγκεκριμένο δρόμο θα γίνει ανάπλαση με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και απαγόρευση της στάθμευσης, καθώς θα δημιουργηθούν μόνο 3 εσοχές στο νότιο πεζοδρόμιο για την στάθμευση οχημάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων.

messiniapress-kolokotroni

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου Καλαμάτας με την ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη και την πεζοδρόμηση της οδού Ιατροπούλου αναμένεται να ενισχυθεί το πράσινο στην πόλη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ