Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στα μουγκά η επίσκεψη του διοικητή του ΕΛΓΑ στη Μεσσηνία – Καμία ενημέρωση στους αγρότες

Εν κρυπτώ επίσκεψη του διοικητή του ΕΛΓΑ στη Μεσσήνη. Σύσκεψη χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων. Στο σκοτάδι οι αγρότες της Μεσσηνίας. Επικοινωνιακά τερτίπια στις πλάτες των αγροτών με …ενημέρωση κατόπιν εορτής, δελτία τύπου του …τίποτα και …αναμνηστικές φωτογραφίες.    

Χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του διοικητή του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ, τη Δευτέρα στο δήμο Μεσσήνης. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Μεσσήνης, όπου και τέθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε σχέση με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Ωστόσο, οι αγρότες του Νομού και της Μεσσήνης δεν θα μάθουν ποτέ τι ειπώθηκε στη συγκεκριμένη σύσκεψη, καθώς πραγματοποιήθηκε εν κρυπτώ. Για την ενημέρωσή τους οι αγρότες, δε, θα αρκεστούν στο δελτίο τύπου του δήμου Μεσσήνης, το οποίο εκδόθηκε σήμερα και δεν λέει απολύτως τίποτα για τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Ένα δελτίο τύπου που παραπέμπει σε επικοινωνιακές πρακτικές περασμένων δεκαετιών και σε καμία περίπτωση δεν απαντά στην ανάγκη των αγροτών για ουσιαστική ενημέρωση.

Το δελτίο τύπου του τίποτα

Για του λόγου το αληθές παραπέμπουμε το δελτίο τύπου του δήμου Μεσσήνης, το οποίο συνοδεύτηκε και από την σχετική αναμνηστική φωτογραφία (βλέπε κάτω): «Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο μας μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γεώργιου Τσώνη και του Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ ο οποίος συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Αγγελόπουλο Ηλία, τον επόπτη του ΕΛΓΑ Μεσσηνίας κ. Μανώλη Ηλιόπουλο και τη γεωπόνο του ΕΛΓΑ κα. Έφη Θεοδωρακοπούλου. Από το Δήμο Μεσσήνης παρευρέθησαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Κοτταρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος και η γεωπόνος του δήμου κα. Μαρία Παπαθανασοπούλου.

Επίσης στη σύσκεψη παραβρέθηκαν:

ο Δ/ντης της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Κυριακόπουλος Ιωάννης με το γεωπόνο της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Αθανασόπουλο Θανάση, ο κ. Παναγιώτης Αλευράς Δ/ντης του ΚΕΠΥΕΛ, ο Πρόεδρος της Συκικής κ. Παπαγεωργίου Παναγιώτης με το Δ/ντη της Συκικής κ. Γιώργο Αγγελόπουλο καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας κ. Κατσούλης Κων/νος.

Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν ο τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών από τη μείωση που υπέστησαν στην παραγωγή τους λόγω του καύσωνα και της παρατεταμένης ανομβρίας και ξηρασίας που επικράτησαν κυρίως στα σύκα αλλά και στην ελαιοπαραγωγή σε συνδυασμό με την πρόσφατη χαλαζόπτωση. Παράλληλα συζητήθηκε το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών από τις περσινές πλημμύρες.

Επίσης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος προκειμένου να δρομολογήσει σημαντικά αρδευτικά έργα τα οποία θα βοηθήσουν στο μέλλον στην αντιμετώπιση της ξηρασίας και της ανομβρίας ως αποτέλεσμα της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα ανωτέρω ζητήματα».

Η αναμνηστική φωτογραφία από τη σύσκεψη στο δημαρχείο της Μεσσήνης: 

messiniapress-siskepsi

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ