Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ούτε ο Γ. Λαμπρόπουλος «άκουσε» τα όσα είπε ο Τζανακόπουλος για τον Μητσοτάκη

Μεταδοτική ασθένεια φαίνεται ότι είναι στην τοπική ΝΔ η …επιλεκτική ακοή, καθώς μετά τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ούτε ο κ. Λαμπρόπουλος «άκουσε» αυτά που είπε από την Καλαμάτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σε σχέση με τον αρχηγό του κόμματος του, το σκάνδαλο της Siemens, τα Paradise Papers ή την υπόθεση του κ. Αυγενάκη.

Όπως και η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, έτσι και ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ασκεί επιλεκτική κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, επί θεμάτων, που ο ίδιος ο κ. Λαμπρόπουλος, θεωρεί ότι τον βολεύουν. Ο πρώην βουλευτής, λοιπόν, αποκαλεί τον «καλύτερο κυβερνητικό εκπρόσωπο», κατά τη δήλωση του δεξιού δημάρχου Καλαμάτας, «υπουργό προπαγάνδας» και θέτει ζητήματα που αφορούν τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας και το αεροδρόμιο. Βεβαίως, ο κ. Λαμπρόπουλος «ξεχνάει» να απαντήσει σε σημαντικές παραμέτρους που σχετίζονται ακόμα και με τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Μιλάει για τον οδικό άξονα Κορίνθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, αλλά πουθενά δεν λέει για τα καρτέλ των εργολάβων και το πως υπερκοστολόγησαν συγκεκριμένα έργα, τα οποία φορτώθηκαν οι φορολογούμενοι.

Μιλάει για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, αλλά δεν λέει τίποτα για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του (αυτή του κ. Σαμαρά) δεν είχε εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του, δεν λέει τίποτα για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ μια ημέρα πριν τις εκλογές του 2015 με μηδέν προυπολογισμό.

Μιλάει για το Τσακώνα – Καλό Νερό, αλλά δεν λέει τίποτα για τις επιπτώσεις που έχει στο έργο η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης από τον κ. Σαμαρά.

Μιλάει για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά δεν λέει ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά, τις οποίες υπηρέτησε, δεν έκαναν το παραμικρό έργο για την αναβάθμισή του.

Η ανακοίνωση του κ. Λαμπρόπουλου

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Λαμπρόπουλος σημειώνει: «Πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε την Καλαμάτα, ο κ. Τζανακόπουλος, Υπουργός Προπαγάνδας της Κυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Ήρθαν στην πόλη μας οι ψεύτες για άλλη μια φορά, να μας πουν, πως αυτοί φτιάξανε τον δρόμο, που προγραμμάτισε, μελέτησε, δημοπράτησε, υπέγραψε τις συμβάσεις, κύρωσε στη Βουλή το 2007 και ξεκίνησε τις εργασίες, με την μέθοδο των Συμβάσεων Παραχώρησης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί Υπουργίας Γεωργίου Σουφλιά.

Συνεχίστηκαν μετά το 2009, με προβλήματα λόγω της κρίσης, τελείωσαν οι εργασίες πριν από το 2015 και στο μόνο, που αυτοί συνέβαλαν, ήταν στο 7%, από το σύνολο των εργασιών, μόνον του Περιμετρικού Δρόμου της Καλαμάτας.

Και αυτό το 7% το παρέδωσαν στην Κυκλοφορία, με καθυστέρηση δυο ετών.

Ήρθαν, έκοψαν κορδέλες, φέσωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με αποζημιώσεις, για τις καθυστερήσεις τους, και αύξησαν τα διόδια, που υπόσχονταν ότι θα καταργούσαν και μετά θα μείωναν.

Θυμόμαστε το Κίνημα του «δεν πληρώνω», με τους Συριζαίους στα διόδια, σε γραφικές εικόνες-να σηκώνουν τις μπάρες-.

Τώρα, μιλιά… πληρώστε ακόμη περισσότερα.

Η συγκυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, συμπληρώνει τρία χρόνια και ο κ.Τζανακόπουλος, μας είπε, πως ακόμη συζητάνε για τους δρόμους Καλαμάτας-Ριζόμυλου και Τσακώνας-Καλό Νερό.

Το ίδιο μας είπε, πριν από τρεις εβδομάδες και ο κ. Πιτσιόρλας, για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Όσον αφορά τις μελέτες που περιμένουν, έχω να πω ότι, η μελέτη για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος ήταν έτοιμη από το 2015.

Για τα τμήματα από τον Ριζόμυλο μέχρι την Μεθώνη ήταν σχεδόν έτοιμες πριν από το 2015.

Επίσης, για το Τσακώνα –Καλό Νερό, υπήρχε μελετητική ωριμότητα από το 2015 και υπολείποντο μόνον οι μελέτες για τα υδραυλικά, την σήμανση και τις γέφυρες.

Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα έπρεπε να τις είχαν περατώσει.

Ο κ. Τζανακόπουλος και για τους δυο δρόμους(Καλαμάτα-Ριζόμυλος και Τσακώνα-Καλό Νερό) δεν μας είπε πότε θα τελειώσουν οι μελέτες και από πού θα χρηματοδοτηθούν.

Αερολογούν και θα συνεχίσουν να ψεύδονται μέχρι τις εκλογές.

Για το Πάτρα-Πύργος, που ήταν να γίνει δημοπράτηση τον Μάρτιο του 2015 και τώρα θα είχε τελειώσει, δεν μας είπε γιατί ακύρωσαν την δημοπρασία, γιατί το έσπασαν σε οκτώ τμήματα, πότε θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις και θα υπογραφούν οι συμβάσεις, πότε θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα κυρωθούν στη Βουλή και θα αρχίσουν οι εργασίες.

Τρία χρόνια στην Κυβέρνηση, χέρι-χέρι, Τσίπρας και Καμμένος, και δεν έχουν προγραμματίσει, μελετήσει και ξεκινήσει, ούτε ένα μέτρο δρόμου στη Μεσσηνία.

Τα ψέματα και ο πολιτικός τους χρόνος, τέλειωσαν.

Ο Λαός τους έχει καταλάβει και θα τους κατατάξει ως τους μεγαλύτερους ψεύτες της νεότερης ιστορίας της Πατρίδας μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ