Χρέη προς το Δήμο Καλαμάτας: Βρέθηκαν “ψίχουλα” στις τσέπες των μεγαλοοφειλετών

/

Άδειους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μεγαλοοφειλετών βρήκε ο δήμος Καλαμάτας. Για χρέη 10.000.000 ευρώ εισέπραξε μόλις 2.942 ευρώ! Στη διαδικασία κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας η τελευταία ελπίδα για είσπραξη των χρεών. Λίστα με 50 εταιρείες στο μικροσκόπιο του δήμου Καλαμάτας.

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών των μεγαλοοφειλετών του δήμου Καλαμάτας. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος, από τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών 283 φυσικών προσώπων, τα οποία χρωστούν στο Δήμο περίπου 10.000.000 ευρώ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μόλις, 2.942 ευρώ!

Ούτε στη ρύθμιση

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος, οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες, όχι μόνο είχαν φροντίσει να αδειάσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά δεν έχουν προσέλθει ακόμα, 15 μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, στο δήμο, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών μόλις δύο μεγαλοοφειλέτες έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.

Κατασχέσεις ακινήτων

Πλέον, ο μόνος δρόμος που απομένει στο δήμο Καλαμάτας είναι να ξεκινήσει τη διαδικασία κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας. Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού του δήμου Καλαμάτας.

Νομικά πρόσωπα

Τέλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών των νομικών προσώπων που χρωστούν υψηλά ποσά στο δήμο Καλαμάτας. Η σχετική λίστα αφορά περίπου 50 νομικά πρόσωπα, για τα οποία ο δήμος Καλαμάτας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των κατασχέσεων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

815 μικροοφειλέτες του δήμου Καλαμάτας στη ρύθμιση – 600.000 ευρώ τα έσοδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στις αλλαγές που έρχονται στις επιδοτήσεις αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον