Στάση πληρωμών στην Ένωση Μεσσηνίας – Πλήρης επιβεβαίωση ρεπορτάζ του messiniapress

16 Νοεμβρίου 2017

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του messiniapress. Απλήρωτοι από τον Αύγουστο οι 51 εργαζόμενοι του συνεταιρισμού. Στο “σκοτάδι” οι υπάλληλοι.  Δεν ξέρουν αν και πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Ερωτήματα για την οικονομική κατάσταση του μεγαλύτερου αγροτικού συνεταιρισμού της Μεσσηνίας.

Απλήρωτοι από τον Αύγουστο παραμένουν οι 51 μόνιμοι υπάλληλοι της Ένωσης Μεσσηνίας, σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, οι οποίες δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες επιβεβαιώνουν πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του messiniapress, το οποίο και ανέδειξε το πρόβλημα.

Δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στην Ένωση Μεσσηνίας, όχι μόνο είναι απλήρωτοι από το καλοκαίρι, αλλά δεν γνωρίζουν το αν και το πότε θα πληρωθούν, καθώς η διοίκηση του συνεταιρισμού, όπως σημειώνουν εργαζόμενοι, δεν έχει τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Η ασάφεια της διοίκησης έχει σαν αποτέλεσμα να επιτείνεται ο προβληματισμός και, πλέον, πολλοί εργαζόμενοι σκέπτονται να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, προκειμένου να αναζητήσουν προστασία. Μάλιστα, ήδη, ορισμένοι υπάλληλοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, προσπαθώντας να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους.

Η οικονομική κατάσταση της Ένωσης

Η στάση πληρωμών της Ένωσης Μεσσηνίας στους εργαζόμενους έρχεται να αναδείξει, για μια ακόμα φορά, το μείζον θέμα της ευρύτερης οικονομικής κατάστασης του μεγαλύτερου αγροτικού συνεταιρισμού του Νομού. Σημειώνεται ότι η Ένωση, πρώην ΕΑΣ Μεσσηνίας, τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί από τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν ξεκινήσει από τις άστοχες επιλογές των προηγούμενων διοικήσεων. Το ζήτημα που μένει, πλέον, να απαντηθεί είναι αν αυτά τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί ή εάν η Ένωση Μεσσηνίας παραμένει δέσμια τους. Αν τα προβλήματα εντοπίζονται μόνο στην πληρωμή των εργαζομένων ή αν επεκτείνονται και αγγίζουν και άλλους τομείς της δραστηριότητας του συνεταιρισμού.

Πάντως, προκειμένου κανείς να έχει μια αρχική εικόνα για τα οικονομικά της Ένωσης, αρκεί να γνωρίζει ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενεργοποίησης δικαιωμάτων στο ταμείο της Ένωσης εισέρρευσαν περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

Διάβασε και αυτό: «Βόμβα» στην Ένωση Μεσσηνίας – Στο προσκήνιο και πάλι τα προβλήματα μισθοδοσίας

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ζημιές από ανομβρία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποζημιώσεων στους αγρότες της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απέσυρε το δικόγραφο κατά του Παναθηναϊκού ο Ταυλαρίδης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Δείτε επίσης