Καλαμάτα: Ξαναζωντανεύει η “Ηλέκτρα” μετά από 25 χρόνια “σιωπής”

Στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες από τον Αλέξη Χαρίτση και αφορά στην ανακατασκευή “ξεχασμένων” δημοτικών κτιρίων θα ζητήσει να ενταχθεί ο κινηματογράφος “Ηλέκτρα” ο δήμος Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, ήδη, ο δήμος προετοιμάζεται ώστε να υποβάλει σχετικό φάκελο.

Διάβασε και αυτό: Η κυβέρνηση «ανασταίνει» ξεχασμένα δημοτικά κτίρια με 2.500.000 ευρώ σε κάθε δήμο

Ετοιμότητα

Σύμφωνα με όσα σημειώνουν στελέχη του δήμου Καλαμάτας, η ένταξη του συγκεκριμένου κτιρίου στο πρόγραμμα αναμένεται να έχει αίσιο τέλος αφού υπάρχει έτοιμος σχεδιασμός για την ανακατασκευή του κτιρίου, καθώς είχε ενταχθεί στο φάκελο της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για πολιτιστική πρωτεύουσα. Με την ανακατασκευή του το κτίριο θα λειτουργήσει και πάλι ως κινηματοθέατρο.

 25 χρόνια μετά

ω6

Ο κινηματογράφος “Ηλέκτρα” ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 1962 και σταμάτησε τον Νοέμβριο του 1992. Για την εποχή του αποτελούσε έναν σύγχρονο κινηματογράφο, στον οποίο προβλήθηκαν σπουδαίες ταινίες. Παράλληλα, φιλοξενήθηκαν μεγάλες θεατρικές παραγωγές, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις.

Άποψη του εσωτερικού χώρου του κινηματογράφου “Ηλέκτρα”. Εντυπωσιάζει ο ιδιαίτερος φωτισμός. Διακρίνεται ο εξώστης (“γαλαρία”) και τα πίσω καθίσματα της κυρίως αίθουσας.

ω1

Στρατιώτες στην είσοδο της «Ηλέκτρας», όπου προβάλλεται η ταινία «Η Μεγάλη Στιγμή του ΄21, Παπαφλέσσας», 1971. (Εφ. Σημαία, 13-9-1962.)

ω2

ω3

ω4

*Πηγή φωτογραφιών: Γενικά Αρχεία του Κράτους (παράρτημα Καλαμάτας)

 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην αντεπίθεση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο Πολυχρονόπουλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκτακτη χρηματοδότηση για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL