Η Μάνδρα μετράει τις πληγές της – Έρευνες για έξι αγνοούμενους

17 Νοεμβρίου 2017

Ακόμη μία πολύ δύσκολη ημέρα πέρασαν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, μετά τη θεομηνία που άφησε πίσω της 16 νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα σωστικά συνεργεία στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τους έξι αγνοούμενους. Συγκεκριμένα, λίγο μετά της 8 το πρωί η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε κατά 2, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 6. Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι τέσσερις αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία. Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ένας κυνηγός, ο αδερφός ενός εκ των αγνοουμένων νεκρών της ανείπωτης τραγωδία. Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 268 αυτοψίες στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου.

Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Ελλιμενισμένο βρίσκεται, ήδη στο λιμάνι του Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Optimum Shipmanagement Services, που έχει διατεθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική.

Ο λόγος για το πλοίο «Celestyal Nefeli» και όχι τελικά το «Aegean Queen», όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Σημειώνεται ότι και τα δύο πλοία ανήκουν στην ίδια εταιρεία, αλλά η αλλαγή έγινε καθαρά για τεχνικούς, κυρίως, λόγους και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική.

O Γιώργος Πολυμερόπουλος, πατέρας δύο παιδιών, 10 και 16 ετών, απόστρατος υπαξιωματικός είναι ένα από τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας που σάρωσε τη Δυτική Αττική.

Ο άτυχος 46χρονος πνίγηκε στη Μάνδρα Αττικής από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου. Συγκλονιστικές είναι και οι εκκλήσεις βοήθειας από τις οικογένειες των αγνοούμενων, οι οποίες προσπαθούν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Εν τω μεταξύ 12 κλιμάκια μηχανικών της περιφέρειας από το πρωί καταγράφουν τις ζημιές σε επιχειρήσεις και τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό. Έως τώρα αρκετές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Επίσης, 120 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και των φορέων του βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και πραγματοποιούν αυτοψίες.

Οι αυτοψίες σε κτήρια θα πραγματοποιηθούν από μεικτά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας, ωστόσο για να ξεκινήσουν θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η άντληση υδάτων και να ολοκληρωθούν οι έρευνες για αγνοούμενους.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προσωρινό “όχι” στη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου – Ξαναβάζει το θέμα στο Δ.Σ. ο Π. Νίκας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο φως τα 92 ταφικά μνημεία του κεντρικού νεκροταφείου του δήμου Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης