Προσωρινό “όχι” στη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου – Ξαναβάζει το θέμα στο Δ.Σ. ο Π. Νίκας

/

Μια εβδομάδα πίσω πηγαίνει η έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν τη μελέτη της ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, από την οδό Φαρών έως την οδό Ακρίτα, καθώς η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία.

Η ψηφοφορία

Το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου και για την έγκρισή του απαιτούνταν, τουλάχιστον, 21 “ναι”, δεδομένου ότι πρόκειται για κανονιστική απόφαση και χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία. Ωστόσο, λόγω απουσίας 4 δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και εξαιτίας της άρνησης των μειοψηφιών (ψήφισαν είτε λευκό είτε κατά) να υπερψηφίσουν την πρόταση συγκεντρώθηκαν 20 θετικές ψήφοι.

Από την παράταξη της πλειοψηφίας απουσίαζαν ο Δ. Μπούχαλης, η Β. Μπελογιάννη, ο Δ. Βεργόπουλος και ο Σ. Μιχαλόπουλος. Οι απουσίες αυτές ήταν γνωστές στη δημοτική αρχή και οφείλονταν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις ή σε θέματα υγείας και ως εκ τούτου δεν προκάλεσαν κανένα ζήτημα στο εσωτερικό της παράταξης του κ. Νίκα.

Επανέρχεται το θέμα

Το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να επανέλθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο πιθανόν να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς δεν τίθεται κανένα θέμα αναβολής του έργου ή επανασχεδιασμού του. Με την παρουσία, δε, όλων των μελών της πλειοψηφίας η εισήγηση αναμένεται να λάβει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και έτσι να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο προβλέπει μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, από την οδό Φαρών έως την οδό Ακρίτα και διαπλάτυνση του βορινού πεζοδρομίου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΔ: Εξευτελισμός της κυβέρνησης η εισβολή Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μάνδρα μετράει τις πληγές της – Έρευνες για έξι αγνοούμενους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον