Σε ιδιώτη η διαχείριση του πάρκινγκ της Καλαμάτας – Την επόμενη εβδομάδα η σύμβαση

/

Άνοιξε ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δήμου Καλαμάτας και του ιδιώτη, ο οποίος θα το διαχειρίζεται. Η εξέλιξη που οριστικοποιεί τις εξελίξεις σχετίζεται με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, με την οποία κρίνεται νόμιμη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας και απορρίπτεται ταυτόχρονα σχετική ένσταση, αναφορικά με το θέμα της ανάθεσης.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μεταξύ άλλων, επικαλείται την, από του έτους 1978, υπ’ αριθμόν 189 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία ομόφωνα αποφασίσθηκε ότι “η κοίτη του περί ου πρόκειται χειμάρρου Νέδοντος ανήκει εις την κυριότητα του Δήμου Καλαμάτας”.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και θα αρχίσει άμεσα η λειτουργία των δημοτικών πάρκινγκ, με το νέο πλαίσιο. Σύμφωνα με το δήμο Καλαμάτας, ο νέος τρόπος λειτουργίας των δημοτικών πάρκινγκ θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο εξυπηρέτησης όσων χρησιμοποιούν αυτούς τους χώρους στάθμευσης. Επίσης, θα αποδεσμεύσει δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα διατεθούν σε άλλους τομείς (ελεγχόμενη στάθμευση, επιτήρηση κοινοχρήστων χώρων, πράσινο, καθαριότητα).

Ο δήμος. όπως προβλέπεται, θα εισπράξει περίπου 350.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο ανάδοχος θα λαμβάνει 100.000 ευρώ. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία των parking στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, δυναμικότητας το μεν βόρειο 103 θέσεων στάθμευσης, το δε κεντρικό 328 θέσεων, για 5 χρόνια. Η συντήρηση των σταθμών θα γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία του αναδόχου. Ο έλεγχος εισόδου – εξόδου, υπολογισμού της αξίας στάθμευσης και η πληρωμή των τελών θα πραγματοποιούνται μέσω αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στις 27 Νοεμβρίου ξεκινά στην Καλαμάτα η λειτουργία του “ΚΕΠ” των δανειοληπτών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το κοινωνικό μέρισμα και η υποκρισία της αντιπολίτευσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο