Τα “μαγικά” της Νέας Δημοκρατίας έπνιξαν την Καλαμάτα τον Σεπτέμβριο του 2016

/

Αποκαλυπτικός ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Η Νέα Δημοκρατία σχεδίαζε τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους χωρίς αντιπλημμυρικά, δήλωσε ο Υπουργός. Η Μεσσηνία, η Καλαμάτα, ο Περιμετρικός και οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016.

Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρντζης, μιλώντας για τα αντιπλημμυρικά έργα στην ΕΡΤ1. Ο κ.Σπίρτζης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία σχεδίασε τους μεγάλους οδικούς άξονες χωρίς να έχει σχεδιάσει την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που διέρχονται οι αυτοκινητόδρομοι.

Συγκεκριμένα αναφερόμενα στα αντιπλημμυρικά έργα που εξελίσσονται ο κ. Σπίρτζης ανέφερε: “Η πλειοψηφία αυτών των έργων είναι στην Περιφέρεια. Αντιπλημμυρικά έργα που σχετίζονται με τους οικισμούς και την αντιπλημμυρική προστασία, από όπου διέρχονται οι αυτοκινητόδρομοι” είπε ο κ. Σπίρτζης και προσέθεσε: “Τι μαγικό είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία και όσοι σχεδίασαν αυτά τα έργα; Είχαν δει τους αυτοκινητόδρομους ως έργα και άρα η αντιπλημμυρική τους προστασία ήταν μόνο για τους αυτοκινητόδρομους”.
“Έπρεπε κάποιος” συνέχισε ο κ. Σπίρτζης “εμείς δηλαδή, στα δυόμιση χρόνια, να προβλέψουμε τα αντιπλημμυρικά των αυτοκινητοδρόμων που όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε φροντίσει κανείς γι’ αυτά, ώστε εκτός της ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων, να προβλεφθεί τώρα στη συνέχεια και η αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών που διέρχονται”.

Ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στις περιοχές που αντιμετώπισαν προβλήματα από τους οδικούς άξονες ανέφερε: “Να δούμε λίγο τις περιοχές για να καταλάβουμε τι γίνεται; Δήμος Κορίνθου, Δήμος Βέλου Βόχας, Δήμος Ξυλοκάστρου, Αιγίου, Πάτρας, Μεγαλόπολη, Ραψομάτη, Μεσσήνη, Δήμος Καλαμάτας περιμετρική οδός και περιοχή Πηδήματος, Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Φιλιππιάδας, Ιωαννίνων”.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων ο κ Σπίρτζης ανέφερε ότι την περίοδο 2010 – 2014 στην Αττική είχαν δοθεί 3.500.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά, ενώ την περίοδο 2015 -2017 302.000.000 ευρώ. Όσον αφορά στην περιφέρεια την περίοδο 2010 – 2014 είχαν δοθεί 21.061.000 ευρώ, ενώ την περίοδο 2015 – 2017 90.053.000 ευρώ. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι μετά τις πλημμύρες του 2016 ο δήμος Καλαμάτας έχει λάβει πολλά εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνούν τα 8, για αντιπλημμυρικά έργα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το γεγονός αυτό το αναγνωρίζει και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, ο οποίος δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

3.500 ευρώ το κεφάλι για το πέρασμα από Μεσσηνία στην Ιταλία – Εμπλοκή και Μεσσήνιου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν μπορεί εκτός Τούμπας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.