Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Black Friday» και εκπτώσεις μόνο για τους «μεγάλους παίκτες» της αγοράς της Καλαμάτας

Δεν φαίνεται να βοήθησαν τον εμπορικό κόσμο της Καλαμάτας οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου και η «Black Friday», σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Κερδισμένες μόνο οι μεγάλες πολυεθνικές.

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία από την εμπορική κίνηση στα καταστήματα της Καλαμάτας τόσο κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων όσο και κατά την «Black Friday».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας ήταν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι, ιδίως κατά τη διάρκεια της “Black Friday”, οι καταναλωτές πλημμύρισαν το εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας. Στην «Black Friday», σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, συμμετείχε περίπου το 60% των καταστημάτων της Καλαμάτας.

Την ίδια στιγμή οι τζίροι των υποκαταστημάτων των πολυεθνικών, που δραστηριοποιούνται στην Καλαμάτα, αυξήθηκαν αισθητά, γεγονός που δείχνει ότι, πλέον, το καταναλωτικό κοινό επιλέγει για τις αγορές του, κυρίως, τα μεγάλα καταστήματα και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

Πτώση στην Κυπαρισσία

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας δημοσιοποίησε στοιχεία και για τον εμπορικό κόσμο της Κυπαρισσίας, για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε σχέση με πέρυσι, υπήρξε μείωση της εμπορικής κίνησης που έφτασε μέχρι το 10%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ