Τέλος στα σενάρια ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας

/

Δημόσιο θα παραμείνει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, παρά τις πιέσεις για ιδιωτικοποίηση του. Χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών ανακοινώνει ο Τσίπρας. Επιβεβαίωση των πληροφοριών και από τον βουλευτή Μεσσηνίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

ξυ1

Οριστική είναι η απόφαση της κυβέρνησης για τον χαρακτήρα του αεροδρομίου της Καλαμάτας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, αφού το ζήτημα συζητήθηκε στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αποφασίστηκε να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του.

Δεν απέδωσαν οι πιέσεις

Αξίζει να σημειωθεί οτι το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε κλιμακωθεί η πίεση ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία επιχείρησαν, ως φαίνεται ανεπιτυχώς, να θέσουν στην ατζέντα ζήτημα ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Ανακοινώσεις Τσίπρα

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου έτους στην Τρίπολη. Κατά τη διάρκεια του Συνδρίου ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση των υποδομών του Αεροδρομίου και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού θα επισημοποιήσουν τον σχεδιασμό που μιλά για γενναία χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σχεδιασμό για τον οποίο έχει μιλήσει και ο Μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Επιβεβαίωση και από Κατρούγκαλο

messiniapress-katr

Τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να έχει λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του αεροδρομίου της Καλαμάτας επιβεβαίωσε και ο βουλευτής Μεσσηνίας και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος επισκέφθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το Σάββατο το μεσημέρι. Απαντώντας ο κ. Κατρούγκαλος σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι: “Τα τελευταία νέα είναι ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας”. Ο βουλευτής Μεσσηνίας δεν θέλησε να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε αυτό θα το πράξουν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Πάντως, ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, Δ. Μανδηλάρη, ανέφερε ότι θα πράξει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάπτυξη του Αεροδρομίου.

Έρχεται καλύτερη χρονιά

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα της Ευρώπης, δεδομένου ότι η αύξηση των επιβατών είναι εντυπωσιακή. Μάλιστα, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αερολιμενάρχης, Δ. Μανδηλάρης, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον κ. Κατρούγκαλο, ανέφερε ότι η νέα χρονιά αναμένεται να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ως εκ τούτου, σημείωσε ο κ. Μανδηλάρης, η αναβάθμιση των υποδομών κρίνεται αναγκαία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Καρίμ η “χρυσή” αλλαγή του Ολυμπιακού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εργαζόμενοι κατά Public Καλαμάτας: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη γαλέρα της Αριστομένους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ