Μεγάλη μουσική εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Μεγάλη μουσική εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας το βράδυ της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2017, ημέρας που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, για να τιμήσει τους εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν το συνάνθρωπο στην Καλαμάτα και την περιοχή της.

«Ο εθελοντισμός είναι από τις πιο ευγενικές εκδηλώσεις της ανθρώπινης φύσης και είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι στην πόλη της Καλαμάτας δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εθελοντές σε πολλές οργανώσεις», τόνισε ο Δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα επισημαίνοντας τους «εθελοντές στον πολιτισμό, που βοηθούν το Δήμο Καλαμάτας στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, τους εθελοντές στην Πολιτική Προστασία, τους εθελοντές για τα κοινωνικά θέματα, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα Παιδικά Χωριά SOS, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τους εθελοντές στο πλαίσιο του Ερυθρού Σταυρού και της Εκκλησίας».

Ο Π. Νίκας υπογράμμισε το γεγονός ότι «η Καλαμάτα είναι μία πόλη που δείχνει μία πολύ μεγάλη κινητικότητα, μία διάθεση από τους κατοίκους της να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειαστεί, χωρίς κανενός είδους ιδιοτέλεια. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτή την προσφορά τους προς την πόλη, προς το συνάνθρωπο, η οποία αποδεικνύεται με κάθε ευκαιρία, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.
Η αυριανή είναι μια εκδήλωση έκφρασης ευχαριστιών προς τον εθελοντικό κόσμο, για ό,τι προσφέρει και μια υπενθύμιση προς όλους για εθελοντική προσφορά». Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του «διότι ο εθελοντισμός συνεχώς τροφοδοτείται με νέους ανθρώπους, με νέο αίμα».
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Επιτροπής Εθελοντισμού Δημήτρης Βεργόπουλος ανέφερε ότι «η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρα 20.30, για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Θα έχει ελεύθερη είσοδο και σε αυτή θα συμμετάσχουν μουσικοί από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και από το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας». (…) Η εκδήλωση έρχεται να τιμήσει τον καθημερινό αγώνα των εθελοντών, αυτού του ζωντανού κυττάρου που έχουμε την ευλογία να βρίσκεται στην πόλη μας και καθημερινά να βοηθά σε όλες τις δραστηριότητες, με τους αφανείς ήρωες που ονομάζονται εθελοντές», επεσήμανε ο κ. Βεργόπουλος.

messiniapress-ekd

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διακινούν χύμα Μεσσηνιακό λάδι στην Ευρώπη!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φάρις: Σεμινάριο για υποψηφίους της Σχολής Καλών Τεχνών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ