Επεκτείνεται το δίκτυο ποδηλατόδρομων της Καλαμάτας – Οι νέες παρεμβάσεις

/

Σημαντικές επεκτάσεις και διασύνδεση των ποδηλατόδρομων της Καλαμάτας ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

  1. Η διασύνδεση του ανατολικού ποδηλατόδρομου (Αριστομένους έως παραλία) με το δυτικό (Νέδοντος έως Μαρίνα Καλαμάτας). Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η διασύνδεση θα γίνει μέσω μιας εκ των οδών Σόλωνος (κάθετη της Αριστομένους, που περνάει ανάμεσα στο Δικαστικό Μέγαρο και το Διοικητήριο), Δημοσθένους (που περνάει μπροστά από το ΔΗΠΕΘΕΚ) ή Ξενοφώντος (που περνάει από την αρχή του σταθμού του ΟΣΕ).
  2. Μέχρι το Πάσχα ολοκληρώνεται το έργο της κατασκευής νέου ποδηλατόδρομου μέχρι το νέο δημαρχείο. Πρόκειται για έναν ποδηλατόδρομο που θα κατασκευαστεί παράλληλα στις σιδηροδρομικές γραμμές και θα δίνει τη δυνατότητα κίνησης από το κέντρο της Καλαμάτας προς το νέο δημαρχείο.
  3. Τέλος, σε διαδικασία μελέτης βρίσκεται το έργο κατασκευής πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου από το Μέγαρο Χορού και την οδό Κλαδά και δυτικά, μέχρι το 6ο Δημοτικό Σχολείο της Ράχης, ώστε να διασφαλισθεί η εύκολη πρόσβαση με ποδήλατο ή πεζοπορία από τη Ράχη μέχρι την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

Σημειώνεται ότι ήδη υλοποιείται η κατασκευή του δυτικού ποδηλατόδρομου Καλαμάτας, ο οποίος μέσω των οδών Νέδοντος και Σαλαμίνος θα φτάνει μέχρι τη μαρίνα και το λιμάνι. Σημειώνεται ότι ο ποδηλατόδρομος αυτός θα συνεχισθεί και βόρεια του Astron Electric,μέχρι το ιστορικό Δημαρχείο, αλλά και νοτιοανατολικά, από την οδό Σαλαμίνος μέχρι την Τσαμαδού και τη Ναυαρίνου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παππάς: Στρατηγική επιλογή της ΝΔ οι αποκρουστικές ιδέες του Α. Γεωργιάδη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοβαρό τροχαίο στο Ασπρόχωμα: Ασυνείδητος τραυμάτισε σοβαρά νεαρή και την εγκατέλειψε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο