Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παππάς: Στρατηγική επιλογή της ΝΔ οι αποκρουστικές ιδέες του Α. Γεωργιάδη

Η ΝΔ αντί να κάνει την αυτοκριτική της και να συζητήσει τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα και το μέλλον, θα φτάσει το 2019 να συνεχίσει να μιλάει για το success story της κυβέρνησης Σαμαρά και να καλεί τον ελληνικό λαό να ζητήσει συγνώμη γιατί διέκοψε το έργο της, απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

«Να συζητήσουμε τώρα στα σοβαρά και χωρίς τις τσιρίδες του αντιπροέδρου σας, ο οποίος το έχει κάνει σύστημα να ανεβαίνει στο βήμα, να καθυβρίζει όποιον βρίσκει μπροστά του. Φοβάμαι όμως ότι έχει γίνει στρατηγική επιλογή, να υιοθετήσετε, όχι τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη αλλά τις αποκρουστικές ιδέες που κουβαλάει μαζί του από τον καιρό που θήτευε στην ακροδεξιά. Διότι δεν τον έχω ακούσει να μας πει, τι από αυτά που πίστευε και υπηρετούσε όταν ήταν στο κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη, άφησε στην είσοδο της ΝΔ καθώς μπήκε μέσα. Αντίθετα βλέπουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαποτίζεται μέρα με την ημέρα με αυτές τις αποκρουστικές ιδέες και να αφήνεται αυτή η προπαγάνδα να περπατάει στο δημόσιο διάλογο», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ζήτησε ο πολιτικός διάλογος να επικεντρωθεί σε άλλα ζητήματα: «Πρέπει να δούμε γιατί λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα; γιατί επιτυγχάνονται οι στόχοι και για δεύτερη φορά βγαίνει κοινωνικό μέρισμα στους έχοντες την ανάγκη του; Γιατί δώσαμε επιτυχώς τη μάχη για χαμηλότερα πλεονάσματα. Εσείς μιλάτε για καταστροφική διαπραγμάτευση αλλά αυτή η διαπραγμάτευση είναι που έδωσε τη δυνατότητα να μοιράσουμε κοινωνικό μέρισμα. Διότι αν είχαμε μείνει με τα δικά σας, του success story του Σαμαρά, του 4,2 και του 4,5 και του 5 και του 6,5 που υπογράφατε στο πρώτο και δεύτερο μνημόνιο, δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε τίποτα αλλά θα ερχόμασταν εδώ και θα λέγαμε μέτρα».

«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης πετυχαίνει διότι οικοδομούνται μηχανισμοί κοινωνικής προστασίας και ο κόσμος που πλήρωσε το μάρμαρο από τη δική σας διακυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που προτεραιοποιεί τις βασικές του ανάγκες. Είτε με τα επιδόματα που ανεβαίνουν είτε με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, είτε με την ελεύθερη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», είπε ο κ. Παππάς και, απευθύνθηκε για μια ακόμη φορά στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Βεβαίως, κάτι που δεν περνούσε από το μυαλό σας, είναι ότι εμείς κάναμε εκλογές με τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι. Αντιθέτως η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη σε μια στρατηγική η οποία θα απαιτήσει από τον ελληνικό λαό το 2019, να ζητήσει συγνώμη για τις επιλογές του. Αυτό θα κάνετε και καμία αυτοκριτική. Όταν η χώρα θα έχει κάνει ακόμη περισσότερα βήματα, θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, η ανεργία θα είναι κάτω από το 20% και ο ελληνικός λαός θα διαλέξει να συνεχίσει την πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον».

«Έχει καταρρεύσει παταγωδώς το αφήγημα περί καταστροφής το οποίο κόμιζε η αξιωματική αντιπολίτευση στο δημόσιο διάλογο και τώρα αναζητά αφορμές ή κατασκευασμένα ψεύδη για να αντιπολιτεύεται. Είναι δυστυχώς εγκλωβισμένη η αξιωματική αντιπολίτευση στο αφήγημα της επιτυχημένης διακυβέρνησης Σαμαρά-Μητσοτάκη. Και αυτό δεν αντέχεται», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και συνέχισε: «Για τη ΝΔ υπάρχει μια πραγματικότητα η οποία δεν αντέχεται. Ακούω τους εκπροσώπους σας να ανεβαίνουν σε αυτό το βήμα και να μιλάνε για αναιμική ανάπτυξη. Μάλιστα. Δηλαδή παραδέχεστε ότι η χώρα έχει μπει για το τρίτο τρίμηνο στην ανάπτυξη, και περιμένετε τα αναθεωρημένα στοιχεία. Η κυβέρνηση κατά γενική ομολογία έχει βάλει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης η οποία μπορεί και γίνεται και δίκαιη με τους μηχανισμούς κοινωνικής αναδιανομής και προστασίας, τους οποίους οικοδομούμε μέρα με την ημέρα και δεχόμαστε κριτική από τους πολιτικούς εκπροσώπους της παράταξης που βύθισε τη χώρα και κατέστρεψε το 25% του ΑΕΠ, και τους ακούμε να λένε ότι η ανάπτυξή μας είναι αναιμική».

Πηγή:ΑΠΕ

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ