Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αλλάζει η Δυτική Παραλία: Νέο ξενοδοχείο και ανάπλαση της κεντρικής οδού

Σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες αναμένεται να αναβαθμίσουν τη δυτική παραλία της Καλαμάτας αναμένεται να υλοποιηθούν το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Η πρώτη αφορά τη λειτουργία νέου μεγάλου ξενοδοχείου στη συνοικια του Κορδία, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το ερχόμενο Πάσχα. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία αναμένεται να δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή. Η δεύτερη παρέμβαση έρχεται από το δήμο Καλαμάτας, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθεί η ανάπλαση της κεντρικής οδού, η οποία συνδέει την Καλαμάτα με τη δυτική παραλία. Ο λόγος για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα για την οποία προβλέπεται:

Κατασκευή ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη συμβολή της παραποτάμιας οδού Αρτέμιδος, της οδού Ευαγγελιστρίας, της οδού Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας, ακτίνας11,50μ.
Αφαλτόστρωση, δημιουργία πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου. Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού Νικολάου Πλαστήρα προτείνεται να είναι: πλάτος κυκλοφορούμενου οδοστρώματος 7,00 μ., πλάτος χώρου στάθμευσης παρά την οδό 2,00 μ., πλάτος βορείου πεζοδρομίου 1,50 μ., πλάτος νοτίου πεζοδρομίου 4,50 μ. και ποδηλατόδρομος πλάτους 2,50 μ..
Την κατασκευή διάβασης πεζών στους δρόμους, που αποτελούν τους κλάδους του ισοπέδου κυκλικού κόμβου, πλάτους 3,0 μέτρων. Στις νησίδες και στα πεζοδρόμια, όπου καταλήγουν οι διαβάσεις πεζών, θα κατασκευασθούν ράμπες ΑμεΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ