Επιμελητήριο: Η λίστα των μεγαλοοφειλετών έφερε τριγμούς και επίθεση Γκούμα σε Ξυγκώρο

/

Επίθεση στον Βαγγέλη Ξυγκώρο εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης “Νέο Επιμελητήριο”, Γιώργος Γκούμας, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας της ΑΑΔΕ με τα πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που έχουν χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και λίγες ώρες πριν την εκίννηση της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή νέου προέδρου στο Επιμελητήριο (η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα στην Κυπαρισσία). Ο κ. Γκούμας εξαπολύει προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Ξυγκώρου, χωρίς να αναφέρεται στο ουσιαστικό θέμα.

Σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γκούμας:

“Πραγματικά, λυπάμαι που στο τέλος της προεκλογικής περιόδου αναγκάζομαι να απαντήσω σε συκοφαντίες και σε ψεύτικες ειδήσεις, προκειμένου να προασπίσω την τιμή και την αξιοπρέπεια μου. Για εβδομάδες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις, στις οποίες δεν απάντησα προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα και το κύρος του επιμελητηριακού θεσμού. Δυστυχώς, κάποιοι το εξέλαβαν ως αδυναμία αλλά σήμερα θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει.

Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις επιμελητηριακές εκλογές είχα ζητήσει αυτές να γίνουν σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Στόχος μας ήταν να μπορέσουν οι Μεσσήνιοι επαγγελματίες να κρίνουν τις προγραμματικές θέσεις των συνδυασμών και το όραμα των δύο υποψηφίων για το μέλλον της Μεσσηνιακής οικονομίας. Σε όλη την προεκλογική περίοδο, ως συνδυασμός προβάλαμε τις θέσεις και το πρόγραμμα μας για την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τον τουρισμό, την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, την αξιοποίηση της περιουσίας του Επιμελητήριου, το πως το επιμελητήριο θα στηρίξει τους επαγγελματίες. Προβάλαμε όλα αυτά που μας ενώνουν ως επαγγελματίες και θα αυξήσουν το εισόδημα όλων μας σε χαλεπούς καιρούς.

Δυστυχώς, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και οικονομικής ανασφάλειας για όλους τους επαγγελματίες του τόπου μας, ο κ. Ξυγκώρος αντί προγράμματος για το μέλλον του Μεσσήνιου επαγγελματία, επέλεξε τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, υιοθετώντας προπαγανδιστικές μεθόδους που στο παρελθόν είχαμε συνηθίσει από τον κ. Καραμπάτο. Τις μεθόδους και πρακτικές που οι Μεσσήνιοι επαγγελματίες είχαν αποδοκιμάσει στις εκλογές του 2011.

Είναι λυπηρό που ένας νέος επαγγελματίας, όπως ο κ. Ξυγκώρος, δέχθηκε να παίξει τον ρόλο της μαριονέτας του κ. Καραμπάτου. Ο στόχος της υποψηφιότητας του είναι προφανής και δεν είναι άλλος από το να καλυφθεί η οικονομική διαχείριση της σπατάλης και των άστοχων ενεργειών του Επιμελητηρίου επί των διοικήσεων Καραμπάτου. Είναι άλλωστε τυχαίο ότι 55 σύμβουλοι της παράταξης του κ. Ξυγκώρου είναι σταθερά υποψήφιοι στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με τον κ. Καραμπάτο; Όπως επίσης είναι τυχαίο ότι η γνωστή σε όλη την επαγγελματική κοινότητα της Μεσσηνίας, ως «ηγετική ομάδα Καραμπάτου» συντονίζει το επικοινωνιακό κόμματι και τις επιθέσεις στο πρόσωπό μου; Η τελευταία επίθεση στο πρόσωπό μου αποτελεί ένδειξη της απειρίας και της εξάρτησης του κ. Ξυγκώρου, αλλά και του πανικού από την διαφαινόμενη ήττα για τον πολιτικό του πατρώνο, τον κ. Καραμπάτο.

Αλλά, αφού ο κ. Ξυγκώρος επέλεξε αυτού του είδους την αντιπαράθεση έχω να του απαντήσω ευθέως τα παρακάτω:

Πρώτον, το ποινικό μου μητρώο είναι λευκό.

Δεύτερον, η AGREXPO, η εταιρεία που διευθύνω, παράγει καθαρά κέρδη τα τελευταία 20 χρόνια, αναπτύσσεται συνεχώς, ανοίγοντας νέους εμπορικούς δρόμους για τα προϊόντα του τόπου μας. Μπορεί ο καθένας να μελετήσει προσεκτικά τους ισολογισμούς της δικής μου εταιρείας και του κ. Ξυγκώρου και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τέλος, την απάντηση στον κ. Ξυγκώρο θα τη δώσουν οι Μεσσήνιοι επαγγελματίες, όπως την έδωσαν και στον κ. Καραμπάτο το 2011.

Καλώ όλους τους Μεσσήνιους επαγγελματίες να απορρίψουν τις σκοτεινές πρακτικές «Καραμπάτου– Ξυγκώρου» και με την ψήφο στον συνδυασμό μας να βάλουν οριστικό τέρμα, στο τέλμα και την απαξίωση του Επιμελητηρίου. Ενωμένοι και ανανεωμένοι πρέπει να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τη Μεσσηνία μας!”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών της Μεσσηνίας (αναλυτικά στοιχεία για τη χρήση του 2015)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χρέη δήμων της Λακωνίας καλείται να πληρώσει ο δήμος Καλαμάτας! Έξαλλος ο Π. Νίκας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ