Μετάβαση από το “Καλαμάτα 21” στο “Επανάσταση 2021” θέλει δήμαρχος Καλαμάτας

/

Την φιλοδοξία του το 2021 να αποτελέσει μια χρονιά που η Καλαμάτα θα πρωταγωνιστήσει στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821 έκανε σαφή ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης. Ο κ. Νίκας απαντώντας στην πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, να διεκδικήσει ο δήμος Καλαμάτας τον τίτλο της “Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νέων 2021” απάντησε ότι θεωρεί το 2021 εμβληματικό έτος για την Καλαμάτα. Πρότεινε, μάλιστα, να προετοιμαστεί η Καλαμάτα, ώστε κατά τη διάρκεια του 2021 να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δράσεις, οι οποίες θα αναδεικνύουν τον ιστορικό ρόλο της Καλαμάτας στην Επανάσταση, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.

Νέες αιχμές για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Παράλληλα, αναφερόμενος ο δήμαρχος Καλαμάτας στην απώλεια του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021 άφησε νέες αιχμές. Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι “ο αγώνας για τον τίτλο δεν τελεσφόρησε για λόγους εκτός του φακέλου υποψηφιότητας”, εννοώντας ότι ήταν, κυρίως, πολιτικοί οι λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή της Ελευσίνας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην απώλεια ήταν το πρόταγμα του δήμου Καλαμάτας που είχε σχέση με την συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821. “Το συγκεκριμένο θέμα συγκέντρωσε τις περισσότερες και τις πιο επιθετικές ερωτήσεις από την επιτροπή επιλογής” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Για το “Plan B”

Όσον αφορά στο θέμα του εναλλακτικού σχεδίου, το οποίο είχε σχεδιάσει ο δήμος Καλαμάτας για την περίπτωση που χάνονταν ο τίτλος, ο κ. Νίκας τόνισε ότι είναι ένα σχέδιο που παραμένει ενεργό και ότι θα υλοποιηθεί ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν. Προσέθεσε, δε, αφήνοντας σαφέστατες πολιτικές αιχμές προς όσους προσπαθούν να επαναφέρουν το συγκεκριμένο ζήτημα στην επικαιρότητα ότι “δεν αρκεί ενάμισης χρόνος για να δημιουργηθεί εκλογική πελατεία”, ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί όσοι πολέμησαν τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας να ομιλούν τώρα για τον εναλλακτικό σχεδιασμό.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ώρες αγωνίας στην εντατική της Τρίπολης για τους δύο νέους από την Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κινηματογράφος “Ηλέκτρα”: Λειτουργία ως κινηματοθέατρο και ως πινακοθήκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ