Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αναταράξεις στην παράταξη του Μ. Μάκαρη – Κριτική και αιχμές στον απολογισμό έργου

Αιχμές από στελέχη της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» προς τον επικεφαλής, Μανώλη Μάκαρη, κατά τη διάρκεια του ετήσιου απολογισμού του συνδυασμού. «Ξεκινάμε τον σχεδιασμό για τις επόμενες εκλογές» ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης αφήνοντας αναπάντητες τις επικρίσεις.

«Είναι θεμιτό να προχωράμε σε σχεδιασμό με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές. Αυτόν τον σχεδιασμό ξεκινάμε σήμερα». Με τις φράσεις αυτές ολοκλήρωσε τον απολογισμό έργου της παράταξής του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, διαμηνύοντας,  για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ότι θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και το 2019. Ωστόσο, από τις θέσεις που διατυπώθηκαν από στελέχη του συνδυασμού φαίνεται ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει κλείσει. Μάλιστα, ορισμένα εξ’ αυτών φρόντισαν εμμέσως να απαντήσουν στον κ. Μάκαρη και ουσιαστικά να αναδείξουν τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στο εσωτερικό της παράταξης σε σχέση με το ποιος θα είναι ο επικεφαλής στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Κ. Γεωργακίλας: Διεύρυνση χωρίς εγωισμούς

messiniapress-georgakilas

Οι πρώτες αιχμές διατυπώθηκαν από το δημοτικό σύμβουλο και μέλος της παράταξης, Κώστα Γεωργακίλα. Ο κ. Γεωργακίλας στην τοποθέτησή του ζήτησε να διευρυνθεί το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. Μάλιστα, προσέθεσε με νόημα ότι αυτή το «άνοιγμα» του συνδυασμού πρέπει να γίνει «χωρίς εγωισμούς και χωρίς προσωπικούς στόχους». «Μόνο με αυτή τη προοπτική μπορούμε να κερδίσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργακίλας.

Στ. Σταματόπουλος: Να αναδείξουμε την ατζέντα μας

messiniapress-stamatopoulos

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου, Στάθη Σταματόπουλου. Ο κ. Σταματόπουλος συμφώνησε με τις θέσεις του κ. Γεωργακίλα και ζήτησε και αυτός με τη σειρά του να διευρυνθεί η παράταξη σε «δυνάμεις που υπάρχουν, αλλά δεν εκφράζονται». Παράλληλα, ο κ. Σταματόπουλος ζήτησ η παράταξη να αναδείξει τη δική της ατζέντα λέγοντας ότι «πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε δικές μας ιδέες». Τέλος, ο κ. Σταματόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχει επικοινωνιακό έλλειμμα στην παράταξης, καθώς «δεν φτάνουν όλα όσα κάνει η παράταξη στους δημότες».

Τ. Πολυχρονόπουλος: Χρειάζονται τολμηρές προτάσεις

Το στέλεχος του συνδυασμου και Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Πολυχρονόπουλος, στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η παράταξή έχει απέναντί της ένα πανίσχυρο σύστημα και προσέθεσε ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Καλαμάτα, οι οποίες δεν εκφράζονται από αυτό το σύστημα και πρέπει να προσεγγιστούν. Επίσης, ανέφερε ότι χρειάζονται τολμηρές προτάσεις από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας και «άνοιγμα» των μεγάλων ζητημάτων της πόλης.  

Π. Κοζομπόλη: Να κάνουμε διακριτές τις διαφορές μας

Στον απολογισμό της παράταξης του κ. Μάκαρη παρευρέθηκε και η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη. Η κα Κοζομπόλη απευθνόμενη στα στελέχη της παράταξης σημείωσε ότι αυτές οι συναντήσεις πρέπει να είναι πιο συχνές. «Χρειάζεται ενεργή συμμετοχή όλων, πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες’ ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κοζομπόλη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα σημείωσε ότι η παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» πρέπει να κάνει διακριτές τις διαφορές της και προσέθεσε οι πρέπει να συνταχθεί ένα σχέδιο που να αποτυπώνει «το πώς η παράταξη θέλει την πόλη». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ