Κέντρο προώθησης των θετικών επιστημών και τεχνολογίας από το 2018 στην Καλαμάτα

/

Την άνοιξη του 2018 θα εγκαινιαστεί το Κέντρο προώθησης των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας ετοιμάζει ο “Δημόκριτος” στην Καλαμάτα. Πρόθεση εκ μέρους του Ερευνητικού Ινστιτούτου είναι να στελεχώσει το παράρτημα της Καλαμάτας με διοικητικό προσωπικό και επιστημονικούς συνεργάτες και να δραστηριοποιούνται σε αυτό ερευνητές του “Δημοκρίτου” από όλα τα Τμήματα του Κέντρου Ερευνών. Επίσης, θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση εκπαιδευτικά προγράμματα χημείας και βιολογίας για το Δημοτικό Σχολείο, πληροφορικής και ρομποτικής για το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων.

Το ζήτημα του κέντρου προώθησης θετικών επιστημών και τεχνολογίας απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με το διευθυντή και πρόεδρο του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Γ. Νούνεση, τον διευθυντή Ερευνών του “Δημόκριτου’, Χρήστο Μάρκου του ΙΤΕ, Γ. Μπιτσάνη.

Ο κ. Νίκας αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την πραγματοποίηση του έργου, προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ, για τη μεταστέγαση της Σχολής Χορού στο Μέγαρο Χορού από το Ζουμπούλειο  (φωτο), που θα ελευθερωθεί ώστε να στεγάσει το παράρτημα του “Δημοκρίτου” στην Καλαμάτα. Ο Π. Νίκας χαρακτήρισε την ίδρυση παραρτήματος του “Δημοκρίτου” στην Καλαμάτα “το πιο σημαντικό έργο” επί θητείας του και “ευεργεσία για την πόλη”. Επεσήμανε δε την ώθηση που θα δοθεί στην Καλαμάτα σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, ενώ τόνισε τη δυνατότητα διεξαγωγής συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων σε πολλούς χώρους που διαθέτει η Καλαμάτα, όπως το Μέγαρο Χορού, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» κ.ά.
Ο κ. Νούνεσης ανέφερε ότι το παράρτημα του «Δημοκρίτου» στην Καλαμάτα θα διεκδικήσει χρηματοδότηση για κοινά ερευνητικά προγράμματα με το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σημειώνεται ότι η επίσημη έναρξη λειτουργίας του παραρτήματος του “Δημοκρίτου” στην Καλαμάτα θα γίνει την άνοιξη 2018, με μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανωθεί.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αδελφός του Αντώνη Σαμαρά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγχαρητήρια Νίκα σε Ξυγκώρο και συνάντηση για τη συνεργασία μεταξύ δήμου – Επιμελητηρίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ