Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Βαθιές πληγές αφήνουν στην τοπική ΝΔ οι εκλογές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Βαθιά πληγωμένη εξέρχεται η Νέα Δημοκρατία από τις εκλογές για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Η λυσσαλέα στήριξη της προέδρου της ΝΟΔΕ, Ν. Κυριακοπούλου, και του «γαλάζιου» πολιτευτή, Μ. Χρυσομάλλη, στον Γιώργο Γκούμα δημιούργησε συγκρούσεις και φέρνει θύελλες. Ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά. Η στάση του Π. Νίκα. Η επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία.

Τεταμένο είναι το κλίμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, καθώς το αποτέλεσμα των επιμελητηριακών εκλογών προκαλεί ισχυρούς κραδασμούς στο εσωτερικό της παράταξης.

Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ

Η απόφαση της προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Νατάσας Κυριακοπούλου, να στηρίξει ανοιχτά τον Γιώργο Γκούμα, έχει ήδη προκαλέσει αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό γιατί ο κ. Γκούμας όχι μόνο δημόσια απαρνήθηκε τη στήριξη της ΝΔ, αλλά γιατί έφτασε στο σημείο να απαξιώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρόλα αυτά, άγνωστο γιατί, η κα Κυριακοπούλου επέλεξε να στηρίξει τον κ. Γκούμα, παρότι δεν υπήρχε επίσημη απόφαση περί αυτού ούτε σε τοπικό, αλλά ούτε σε κεντρικό επίπεδο.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, επίσης συγκεντρώνει τα πυρά στελεχών της ΝΔ. Όσοι γνωρίζουν τα εσωτερικά του κόμματος χρεώνουν στον κ. Χρυσομάλλη τη στήριξη της προέδρου ΝΟΔΕ στον κ. Γκούμα. Ο κ. Χρυσομάλλης κινήθηκε στο παρασκήνιο και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τον κ. Γκούμα. Η παρασκηνιακή του δράση έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς έβαλε απέναντί σημαντική μερίδα στελεχών του Κόμματος. Ο κ. Χρυσομάλλης έχασε περισσότερα από όσα επιχείρησε να κερδίσει, δεδομένου ότι και ο υποψήφιος που στήριξε ηττήθηκε, αλλά και δημιούργησε αρνητική εικόνα για το πρόσωπο του σε μια μερίδα στελεχών της ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς

Παρότι έντεχνα επιχειρήθηκε να εμπλακεί το όνομα του Αντώνη Σαμαρά στην εκλογική διαδικασία, η αλήθεια είναι οτι ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας κράτησε ουδέτερη στάση. Ο κ. Σαμαράς, ωστόσο, χρεώνεται τη στάση της κας Κυριακοπούλου, η οποία αποτελεί επιλογή του για την προεδρία της ΝΟΔΕ, αλλά και του Μίλτου Χρυσομάλλη, ο οποίος εμφανίζει τον εαυτό του ως προνομιακό συνομιλητή του πρώην Πρωθυπουργού.

Ο Παναγιώτης Νίκας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, όντας έμπειρος πολιτικός, είδε έγκαιρα ότι ο κ. Γκούμας δεν έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές. Έτσι, η εντύπωση που αρχικά δόθηκε ότι στηρίζει τον κ. Γκούμα ήταν απλά μια εντύπωση, καθώς ο κ. Νίκας φρόντισε να τηρήσει ίσες αποστάσεις και από τους δύο υποψήφιους. Ωστόσο, ζήτημα υπάρχει με στελέχη της δημοτικής αρχής, τα οποία στήριξαν ανοιχτά τον κ. Γκούμα. Τα στελέχη αυτά, τα οποία είναι στελέχη και της ΝΔ, μαζί με τον κ. Χρυσομάλλη και την κα Κυριακοπούλου, συγκροτούν τη μερίδα της ΝΔ που σήμερα δέχεται τα πυρά.

Η επόμενη ημέρα

Οι εκλογές για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι σαφές ότι και έφεραν στην επιφάνεια αντιπαραθέσεις που υποβόσκουν στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και δημιούργησαν καινούριες. Οι άστοχοι χειρισμοί από θεσμικούς παράγοντες του κόμματος τοποθέτησαν τη ΝΔ στο …κάδρο της ηττημένης παράταξης με αποτέλεσμα, πλέον, να τίθεται όχι μόνο ζήτημα προσώπων αλλά και πολιτικό θέμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ