Εκλογές 2019: “Ανοίγει” το παιχνίδι των υποψηφιοτήτων στο δήμο Καλαμάτας

/

Βασίλης Κοσμόπουλος, Κώστας Μαργέλης και Γιώργος Σπίνος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η έκπληξη “γένους θηλυκού”. Τον Π. Νίκα περιμένει η Νέα Δημοκρατία. Ετοιμάζεται ο Μ. Μάκαρης. Το ερωτηματικό του Δ. Κουκούτση.  Οι διεργασίες στα κόμματα. 

Όλο και πιο έντονες γίνονται οι διεργασίες που εξελίσσονται στο παρασκήνιο με φόντο το δήμο Καλαμάτας και τις δημοτικές εκλογές του 2019. Στην παρούσα φάση οι ενδιαφερόμενοι προχωρούν σε διερευνητικές επαφές, ενώ τα κόμματα προσπαθούν να καταλήξουν στην στρατηγική τους. 

Οι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου

Τα πρόσωπα που βρίσκονται σε επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι ο μηχανικός και πρώην υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Κοσμόπουλος, ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, και ο μηχανικός – επιχειρηματίας και πρώην αντιδήμαρχος, Γιώργος Σπίνος. Ο κ. Κοσμόπουλος έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη και έχει προχωρήσει σε σημαντικές επαφές. Ο Κ. Μαργέλης δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για το δήμο Καλαμάτας και οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει έρθει σε επαφή και με τοπικά κομματικά στελέχη, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις των κομμάτων τους. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Μαργέλης έχει …ανταλλάξει απόψεις ακόμα και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να “χαρτογραφήσει” τις δυνατότητες που υπάρχουν. Ο Γιώργος Σπίνος, παρότι εμφανίζεται περισσότερο αποστασιοποιημένος, δέχεται ισχυρές πιέσεις, προκειμένου να πάρει την οριστική του απόφαση. Ο ίδιος δεν έχει κλείσει το ζήτημα, αλλά ούτε έχει απαντήσει θετικά.

Η έκπληξη

Για το δήμο Καλαμάτας έντονα ακούγεται και το όνομα της Ντίνας Νικολάκου. Ωστόσο, η εμπλοκή της κας Νικολάκου στις εκλογές φαντάζει απίθανη, δεδομένου ότι ο κ. Τατούλης αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης. Πάντως, είναι βέβαιο ότι ενδεχόμενη εμπλοκή της κας Νικολάκου στο δήμο Καλαμάτας θα δημιουργούσε νέα δεδομένα και θα άλλαζε τις ισορροπίες.  

Οι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου

Όσον αφορά στους αυτοδιοικητικούς, που είναι ενεργοί στο δημοτικό συμβούλιο, λίγο έως πολύ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Μ. Μάκαρης είναι αποφασισμένος να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με ή χωρίς τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μπρεδήμας δεν θα είναι και πάλι επικεφαλής ψηφοδελτίου, ενώ ανοιχτό είναι το ζήτημα της αυτόνομης καθόδου του κ. Αντωνόπουλου, αλλά και του κ. Δημητρούλια. Τέλος, συνδυασμό προσπαθεί να δημιουργήσει και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χάρης Βγενής.

Τα κόμματα

Όσον αφορά στα κόμματα η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βασική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση και οι συνεργασίες, γεγονός που αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα. Επίσης, βέβαιο είναι ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Καλαμάτας θα στηριχτεί και από του Ανεξάρτητους Έλληνες. Από την άλλη πλευρά ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς δεν έχει καταλήξει ακόμα, όπως είναι φυσικό, σε συγκεκριμένη θέση, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία συγκρότησης. Ωστόσο, δυνάμεις που πρόσκεινται στον χώρο έχουν κάνει ήδη επαφές και αναζητούν νέα πρόσωπα. Το ΚΚΕ αναμένεται να ακολουθήσει την πάγια τακτική του με εκπροσώπηση από τον σκληρό πυρήνα των στελεχών του, ενώ η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων δεν φαίνεται να μπορούν να συγκροτήσουν αυτόνομα ψηφοδέλτια. 

Η ΝΔ και ο Π. Νίκας

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξουν οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Ο νυν δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δεν έχει ξεκαθαρίσει δημόσια αν θα είναι και πάλι υποψήφιος και ως εκ τούτου και η ΝΔ βρίσκεται σε στάση αναμονής. Μια σημαντική παράμετρος, επίσης, για τον γαλάζιο υποψήφιο της Καλαμάτας είναι και η στάση που θα κρατήσει η πλευρά Σαμαρά, η οποία διατηρεί σημαντικές δυνάμεις στην Καλαμάτα.

Το ερωτηματικό του Δ. Κουκούτση

Τέλος, κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητα σενάρια που θέλουν και τον ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην της Χρυσής Αυγής), Δημήτρη Κουκούτση να ενδιαφέρεται για το δήμο Καλαμάτας. Τα σενάρια αυτά, μέχρι σήμερα, δεν έχουν επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχει προκύψει πραγματική βούληση από την πλευρά του Βουλευτή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διακομιδή 32χρονου μέλους πληρώματος πλοίου στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παραδίδεται το γήπεδο των Σφαγείων και το προπονητικό κέντρο της “Μαύρης Θύέλλας” (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ