Επίθεση Κωνσταντινέα στη ΝΔ: Η ρήση του Ιησού, η κόλαση και ο …παράδεισος (video)

13 Δεκεμβρίου 2017

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού. Ο κ. Κωνσταντινέας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2018 τον τελευταίο “μνημονιακό” και έριξε βέλη εναντίον της ΝΔ χρησιμοποιώντας ρήση του Ιησού! 

Ολόκληρη η ομιλία του Π. Κωνσταντινέα: “O Προϋπολογισμός του 2018 εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως: “Ο τελευταίος των Μνημονιακών”. Ο κύκλος των μνημονίων που κληρονομήσαμε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ κάπου εδώ φτάνει στο τέλος του.

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταφέρνει και πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους δίνοντας, μάλιστα, πίσω το κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Σε πείσμα της καταστροφολογίας της ΝΔ, όλοι οι οικονομικοί δείκτες αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Το 2017, το πρώτο έτος ανάπτυξης μετά από χρόνια, είχαμε τρία συνεχόμενα ΘΕΤΙΚΑ τρίμηνα. Το πρώτο επτάμηνο του 2017 οι εξαγωγές σημειώνουν αύξηση 18% φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Η βιομηχανική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 5,3%. Οι ξένες άμεσες επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 161% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο τουρισμός σπάει κάθε ρεκόρ. Η Χώρα μας πραγματοποίησε δυο επιτυχημένες εξόδους στις αγορές με το 10ετες ομόλογο να έχει πέσει κάτω από το 5%. Επίπεδα προ κρίσης. Και το κυριότερο η ανεργία έπεσε από το 27% ΚΑΤΩ από το 21% με άμεση προοπτική να πέσει κάτω από τις 20 μονάδες εντός του 2018!!!

Η δημοσιονομική προσαρμογή των ετών 2015-2018, συνοδεύτηκε με τη σταδιακή ενίσχυση της προστασίας των πιο ευάλωτων στρωμάτων. Η Δημοσιονομική Προσαρμογή επιβλήθηκε από τις συνθήκες που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Πρώτα κακοδιαχειρίστηκαν τη Χώρα για δεκαετίες και, όταν οι αδιέξοδες πολιτικές τους έφεραν την κρίση του 2009, έβγαλαν τόνους χολής εναντίον των πολιτών, γεμίζοντας ενοχές τις συνειδήσεις τους μέσω του διαβόητου συνθήματος «μαζί τα φάγαμε».

Παράλληλα προσπάθησαν να σώσουν τις ΕΛΙΤ της Χώρας εις βάρος των εργαζομένων επιβάλλοντας λιτότητα στα λαϊκά στρώματα μονομερώς.

Στα έτη που ακολουθούν οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι επαρκείς για να εξασφαλίσουν εκείνο το δημοσιονομικό χώρο ώστε να εφαρμοστούν άμεσες μειώσεις φορολογικών συντελεστών.

Τα τεχνικά σημεία του Προϋπολογισμού είναι διαθέσιμα σε όλους μας και θα ήταν κουραστικό να μπούμε σε λεπτομέρειες.

Αξίζει όμως να αναφερθώ σε ένα σημείο… Ένα σημείο το οποίο αποδεικνύει περίτρανα τη λέξη νοικοκύρεμα…

Ασφαλιστικά Ταμεία:

Εκτίμηση για το 2017: 505 εκ. και (-198) σε δημοσιονομική βάση.

Πρόβλεψη για το 2018: 930 εκ. και 859 σε δημοσιονομική βάση

Άρα το πλεόνασμα είναι βελτιωμένο κατά ΕΝΑ και πλέον δις ευρώ σε σχέση με το 2017 που οφείλεται κυρίως:

στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 360 εκατ. ευρώ έναντι του 2017.

Στη μειωμένη πρόβλεψη κατά 119 εκατ. ευρώ στο σκέλος των εξόδων έναντι του 2017, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και στην μείωση του ρυθμού αύξησης των απλήρωτων υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων.

Βασικός παράγοντας είναι η πλήρης εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων κύριας σύνταξης έως τον Ιούνιο 2018 και η μείωση του ύψους των αναδρομικών.

Κλείνοντας, θα σας θυμίσω μια φράση του Ιησού:

«Αληθινά σας λέω ότι δύσκολα ένας πλούσιος άνθρωπος θα μπει στο Παράδεισο. Είναι δε ευκολότερο να περάσει μία καμήλα από την τρύπα που ανοίγει η βελόνα, παρά ο πλούσιος να μπει στη Παράδεισο.»

Δυστυχώς, κύριοι τις αντιπολίτευσης καταφέρατε να ιντριγκάρετε τα λόγια του Κυρίου, δημιουργώντας τους δικούς σας Παραδείσους…

τους φορολογικούς Παραδείσους όπου στριμώξατε εκεί με περίσσιο θράσος το μέγεθος της ανηθικότητάς σας.

Όσο και να υπονομεύετε το μέλλον αυτού του τόπου με πολιτικές κλειδαρότρυπας και ψευδών ειδήσεων, τον ερχόμενο Αύγουστο η Χώρα αλλάζει Σελίδα!

Σας χαρίζουμε τις δημοσκοπικές σας νίκες!

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι αλαζόνες και οι νάρκισσοι έχουν ανάγκη από ψεύτικη τόνωση του «εγώ» τους σε τακτά χρονικά διαστήματα”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε …ελληνικό ανοιχτό κέντρο εμπορίου μετατρέπεται η οδός Αναγνωσταρά – Τι αλλάζει

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Κοζομπόλη: Η αριστερά θα βγάλει τη Χώρα από την κηδεμονία των δανειστών (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: «Ο νέος δικαστικός χάρτης που παρουσίασε η κυβέρνηση βρίσκει κάθε Τριφύλιο απέναντί του»

Ανακοίνωση, σχετικά με το ζήτημα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων, εξέδωσαν οι Οργανώσεις Μελών Τριφυλίας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση

Καλαμάτα: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην οδό Λακωνικής – Συνάντηση με αυτοαπασχολούμενους και κατοίκους

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε την Τρίτη στην οδό Λακωνικής, συνομιλώντας με αυτοαπασχολούμενος και κατοίκους της περιοχής. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η Καραθανάση

Δείτε επίσης