Νέα εποχή στο δήμο Καλαμάτας: Η πόλη αποκτά “έξυπνο” και οικονομικό φωτισμό

/

Σε μια νέα εποχή περνάει από σήμερα ο δήμος Καλαμάτας, καθώς επί της ουσίας, μετά τη σημερινή υπογραφή σχετικής σύμβασης, ο δημοτικός φωτισμός περνάει σε ιδιωτική εταιρεία. Συγκεκριμένα, σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας και ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Πρωτεύς” υπέγραψαν σύμβαση, η οποία προβλέπει την αντικατάσταση 15.000 φωτιστικών σωμάτων σε ολόκληρο το δήμο με λαμπτήρες LED και τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού για τα επόμενα 10 χρόνια.

messiniapress-led2

Πρόκειται για ένα έργο που για πρώτη φορά υλοποιείται στην Ελλάδα, ένα έργο για το οποίο ο δήμος δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Σύμφωνα με τη σύμβαση η ιδιωτική εταιρεία, για τη συντήρηση και την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων, θα πληρωθεί με ένα ποσό από τα έσοδα από τα τέλη φωτισμού, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα μένει στα ταμία του δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, εξαιτίας της οικονομίας που θα γίνει στην κατανάλωση ρεύματος, με τη χρήση σύγχρονων λαμπτήρων φωτισμού, ανοίγει ο δρόμος για την μείωση των αντίστοιχων τελών. Παράλληλα, ο δήμος αναμένεται να εξοικονομήσει πόρους και από την αποδέσμευση του αντίστοιχου προσωπικού, το οποίο έχει επιφορτιστεί με τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού.

Η αλλαγή όλων τα λαμπτήρων στο δήμο Καλαμάτας θα ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο χρόνια και θα ξεκινήσει από τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, τα οποία και έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Η σύμβαση είναι δεκαετής, ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο, αν και εφόσον είναι ευχαριστημένος, να την παρατείνει για 5 ακόμα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο ιδιώτης θα εγκαταστήσει ψηφιακό σύστημα μέσω του οποίου θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις βλάβες στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού, ακόμα και μέσω κινητού τηλεφώνου. Το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορεί να έχει στο μέλλον και επιπλέον χρήσεις, δεδομένου ότι μπορεί να εφαρμοστεί στη διαχείριση των πάρκινγκ, ακόμα και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο ο κ. Νίκας τόνισε ότι η υλοποίηση του έργου είναι από τις σημαντικότερες ειδήσεις για το Δήμο και ευχαρίστησε για την προσφορά τους τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τους Ηλεκτρολόγους Μηχανολόγους της υπηρεσίας. Από την πλευρά του ο διευθυντής τον Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Τζαμουράνης, σημείωσε ότι για την υλοποίηση του έργου χρειάστηκε να συνταχθεί ένας πρωτόγνωρος και καινοτόμος διαγωνισμός, ο οποίος “πέρασε’ από το ελεγκτικό συνέδριο χωρίς καμία παρατήρηση. Τέλος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Πρωτεύς”, Γιώργος Σωτηρόπουλος, μίλησε με θερμά λόγια για τη δημοτική αρχή και υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο για τα ελληνικά δεδομένα.

messiniapress-led1

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη στην κυβέρνηση και αποθέωση του Αντώνη Σαμαρά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η παράσταση “XANA ZOO” έρχεται στην Καλαμάτα (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,