“Πύλη” παράνομης εξόδου αλλοδαπών και μεταναστών από τη Χώρα παραλίες της Μεσσηνίας

/

Δεύτερο περιστατικό, μέσα σε λίγες μέρες, προσπάθειας παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα μέσω θαλάσσιας περιοχής της Μεσσηνίας. Προσπάθησαν να βγάλουν εκτός Ελλάδας, με τουρκικό σκάφος, 35 αλλοδαπούς από παραλία της Μεθώνης.

Σε “πύλη” παράνομης εξόδου αλλοδαπών φαίνεται ότι προσπαθούν να μετατρέψουν τις παραλίες της Μεσσηνίας οι σύγχρονοι δουλέμποροι, καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα εντοπίστηκε και δεύτερο παρόμοιο περιστατικό στο Νομό.

Συγκεκριμένα, χθες οι λιμενικές αρχές εντόπισαν τουρκικό σκάφος, το οποίο θα μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς από τη Μεθώνη στο εξωτερικό (στην Ιταλία εικάζουν οι αρχές). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πύλου, από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για τον εντοπισμό επί της επαρχιακής οδού Φοινικούντας – Μεθώνης 35 αλλοδαπών. Οι 21 εξ αυτών στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και οι υπόλοιποι δεκατέσσερις 14 ήταν κάτοχοι υπηρεσιακών σημειωμάτων με προθεσμία αναχώρησης καθώς και δελτίων αιτούντων ασύλου.
Στη συνέχεια, στη θαλάσσια περιοχή “Κουμπαρες” Μεθώνης εντοπίστηκε βοηθητικό φουσκωτό σκάφος, στην πλώρη του οποίου αναγραφόταν μη ευκρινώς το όνομα «ELIZIM», ενώ κατόπιν ερευνών περιπολικού σκάφους εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή “Μαράθι” το σκάφος «ELIZIM» σημαίας Τουρκίας. Το συγκεκριμένο σκάφος, συνοδεία του σκάφους του Λιμενικού κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Φοινικούντας.
Στο σκάφος επέβαιναν 5 αλλοδαποί, ένας εκ των οποίων ήταν κάτοχος δελτίου αιτούντος διεθνούς προστασίας και δύο στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Πύλου, συνελήφθησαν 2 εκ των ανωτέρω 5 αλλοδαπών ως οι διακινητές των υπολοίπων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που εντοπίζεται στη Μεσσηνία, καθώς στα τέλη του προηγούμενου μήνα 41 αλλοδαποί επιχείρησαν να εξέλθουν από τη Χώρα παράνομα από παραλία του δήμου Τριφυλίας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλέξης Χαρίτσης: Πρώτη σε ολόκληρη την Ευρώπη η Ελλάδα στην απορρόφηση ΕΣΠΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εγκληματική οργάνωση πούλαγε κλεμμένα αυτοκίνητα στη Μεσσηνία (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ