Διαστημικός Οργανισμός: Ικανοποίηση Τατούλη για τις πρωτοβουλίες Παππά και Κωνσταντινέα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χαιρετίζει με ικανοποίηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων και τη σύσταση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, ΕΛ.Δ.Ο.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι μόνο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, στήριξε σχετικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, ενώ αναφέρεται ότι η πρόταση του Βουλευτή για τη δημιουργία της έδρας νοτίου Ελλάδος στη Μεσσηνία είναι θετική.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο θέμα: “Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αποτελεί τη θεμελιώδη απαρχή για να συνταχθεί η χώρα με τις σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές της αεροδιαστημικής επιστήμης. Είναι το εργαλείο που θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να αξιοποιήσει το τεχνολογικό μέρισμα που της αναλογεί σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τη στρατηγική της θέση.

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες και οι ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς αυτή την κατεύθυνση από το 2013 είναι γνωστές (μικροδορυφόροι, προγράμματα αεροδιαστημικής σε ΑΕΙ, project διαστημικής πύλης Καλαμάτας, διεθνή συνέδρια, συνεργασίες με διεθνή ινστιτούτα).

Εξαρχής αναδείξαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα της Καλαμάτας και με πολλαπλές παρεμβάσεις μας διεκδικήσαμε την εγκατάσταση του νέου φορέα στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, προσφέροντας για το σκοπό αυτό την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Με επιμονή, συνέπεια και αποφασιστικότητα υπηρετήσαμε αυτό το στόχο, ο οποίος ευοδώθηκε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς. Την πολιτική μας αυτή πρωτοβουλία υποστήριξε μόνο ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έδρα του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού στην Καλαμάτα.

Θετική ήταν επίσης η πρόταση για σύσταση Βόρειας και Νότιας Διοίκησης με εξειδικευμένη θεματολογία στην κάθε μία. Στη μεν Βόρεια η ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών και της διεθνούς διασύνδεσης, στη δε Νότια, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ανάπτυξη εφαρμογών στους τομείς της αγροτικής οικονομίας και άμυνας, αλλά και το κέντρο νεοφυούς επιχειρηματικότητας που πρόκειται να ιδρύσει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Εταιρεία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιλαμβανόμενη τα εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της ανάπτυξης του τομέα της αεροδιαστημικής στη χώρα και ιδίως την πλεονεκτική στρατηγική θέση της Πελοποννήσου, θα συνεχίσει τις συνεργασίες της με τα αρμόδια Υπουργείο και διεθνείς φορείς, αλλά και τις πολιτικές της πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τομέα αυτού.

Το όραμα στην πολιτική για να ευοδωθεί απαιτεί πίστη, γνώση, αποφασιστικότητα και συνεπή σκληρή δουλειά. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί αναμφίβολα δικαίωση του πολιτικού μας αυτού οράματος.

Όλοι αυτοί που περιγελούσαν την πρωτοβουλία αυτή, γιατί πολύ απλά δεν τη γνώριζαν και δεν μπορούσαν να την καταλάβουν, έχουν ευθύνη να σταματήσουν να λαϊκίζουν και, έστω και τώρα, να διαβάσουν για να ενημερωθούν. Θα πρέπει επιτέλους να διαπιστώσουν την ανεπάρκειά τους και να πάψουν να βλέπουν τον εαυτό τους ως τον αντικατοπτρισμό του κόσμου. Είναι η στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα”.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόταση Κωνσταντινέα σε Παππά για έδρα του Διαστημικού Οργανισμού στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στις 7 Ιανουαρίου αρχίζουν οι διερευνητικές συνομιλίες στη Γερμανία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προβληματισμός για την έλλειψη πόσιμου νερού στην Καλαμάτα: 40% κάτω τα αποθέματα στις πηγές που υδροδοτούν την πόλη!

Σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την μελλοντική επάρκεια πόσιμου νερού στον δήμο Καλαμάτας, δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς τα αποθέματα ήδη βρίσκονται σε

Διαδοχικές συναντήσεις Βασιλόπουλου στην Αθήνα – Την Παρασκευή ανακοινώσεις για έργα, προβλήματα και νέους στόχους

Στην Αθήνα βρέθηκε τις τρεις προηγούμενες μέρες (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος κατά

Δήμος Καλαμάτας: Εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών – Οι 103 περιοχές που έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό [χάρτης]

Έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.636.000 ευρώ διεκδικεί ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να ενισχύσει την πυροπροστασία κατοικημένων περιοχών. Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για

Δείτε επίσης