Η κυβέρνηση θωρακίζει την Καλαμάτα: Αντιπλημμυρικά έργα και στο κέντρο της πόλης

/

Χρειάστηκε να περάσουν 40 ολόκληρα χρόνια για να πραγματοποιηθούν σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο της Καλαμάτας. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή υπογράφηκε η σύμβαση του έργου “Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών-Νέας Εισόδου στο τμήμα Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό – Β΄ φάση”. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 2.500.000 ευρώ και ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση της τάξεως του 53%. Η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης θα οδηγήσει στην κατασκευή ενός έργου, το οποίο θα προστατεύσει την περιοχή από το Ασπρόχωμα μέχρι τη Θουρία, καθώς θα κατασκευασθεί κύριος συλλεκτήρας αγωγός μήκους 982 μέτρων. Επίσης, θα κατασκευασθούν δευτερεύοντες συλλεκτήρες αγωγοί, ο πρώτος μήκους 434 μέτρων με έργο εισόδου στον Αντικάλαμο, βορειοανατολικά του Νοσοκομείου και ο δεύτερος μήκους 244 μέτρων με έργο εισόδου βορειοανατολικά του ΤΕΙ Καλαμάτας. Επίσης, θα κατασκευασθούν 15 φρεάτια επίσκεψης σωληνωτών αγωγών και 120 φρεάτια υδροσυλλογών.
Επιπλέον, θα ανακατασκευασθούν τμήματα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικού μήκους 1.000 μέτρων, στις περιοχές ανατολικά του Νοσοκομείου και δυτικά του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, εκτελείται Α΄Φάση του έργου που αφορά την περιοχή από Σπερχογεία έως Θουρία, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προχωρήσει και το αντιπλυμμηρικό από την περιοχή “Παναγίτσα” έως το Νέδοντα.

Σημειώνεται ότι τα τρία συγκεκριμένα έργα έχουν προϋπολογισμό 8.000.000 ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της βόρειας Καλαμάτας μέχρι τα Αρφαρά, έργο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό μελέτη και αναμένεται να έχει πολαπλάσιο προυπολογισμό.

Έργα στο κέντρο της Καλαμάτας 

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση σημαντικών αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και στον αστικό ιστό της Καλαμάτας. Έτσι, μετά από πολλές δεκαετίες αναμένεται η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στο κέντρο της Καλαμάτας (οδός Κανάρη κλπ). “Υπάρχει μελέτη, που χρειάζεται επικαιροποίηση και για τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά, μέσα στην πόλη της Καλαμάτας. Η ευκαιρία των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δε θα ξανάρθει. Ο μεγάλος στόχος είναι να έχουμε ώριμες μελέτες 100%, για να συμμετάσχουμε σε αυτό το μεγάλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να δώσουμε λύση για πάντα στα ζητήματα αντιπλημμύρισης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής” δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο δήμαρχος Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χρόνια πολλά με …μποναμά: Απλήρωτοι οι 51 εργαζόμενοι στην Ένωση Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

H Ελλάδα γυρίζει σελίδα μετά από ιστορικές θυσίες του ελληνικού λαού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας – Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα τέτοιο σχέδιο»

«Η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και χρόνια μιλούσε για αμοιβαιοποίησητων βαρών και