Ιστιοφόρο “φάντασμα” σε ακτή της Μεσσηνίας – Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

/

Ένα ιστιοφόρο, με σημαία Η.Π.Α., εντόπισε το Λιμενικό. Το σκάφος βρέθηκε προσαραγμένο σε ακτή της Μεσσηνίας χωρίς επιβάτες. Τα τρία σενάρια που εξετάζονται και οι έρευνες των Αρχών.

Το ιστιοφόρο σκάφος “VETKA”, εντοπίστηκε το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων σε παραλία της Τριφυλίας (ΑΪ ΓΙΑΝΝΑΚΗ) σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Λιμεναρχείου σημειώνεται: “Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη ενός προσαραγμένου σκάφους στην παραλία ”ΑΪ ΓΙΑΝΝΑΚΗ” του Δήμου Τριφυλιάς. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το Ι/Φ ”VETKA” σημαίας Η.Π.Α. βρισκόταν προσαραγμένο χωρίς επιβαίνοντες, περίπου ένα μέτρο από την αμμώδη ακτή, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείο Πύλου”.

Οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν τρία σενάρια, προκειμένου να λύσουν το μυστήριο. Το πρώτο σχετίζεται με διακίνηση ναρκωτικών, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που στο Ιόνιο έχουν εντοπιστεί περιστατικά μεταφοράς ναρκωτικών με σκάφη, κυρίως από την Αλβανία. Το συγκεκριμένο σενάριο, πάντως, συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές αφορά το λαθρεμπόριο τσιγάρων, ωστόσο, και αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει ισχυρά στοιχεία. Το τρίτο σενάριο και πιο πιθανό σχετίζεται με τη μεταφορά μεταναστών από τα παράλια της Μεσσηνίας στο εξωτερικό (Ιταλία). Το συγκεκριμένο σενάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, φαντάζει και το πιο πιθανό. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά προσπάθειας παράνομης εξόδου μεταναστών από παραλίες της Μεσσηνίας. Η πρώτη προσπάθεια έγινε σε παραλία της Τριφυλίας και η δεύτερη σε παραλία της Πυλίας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στέλνουν δανεικό τον Τόσκα στον ΠΑΟΚ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλέξης Χαρίτσης: O Μεσσήνιος που “τινάζει στον αέρα” το ΕΣΠΑ για 3η χρονιά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ