“Αγωνία” στη Νέα Δημοκρατία: Περιμένοντας τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά για το Σκοπιανό

28 Δεκεμβρίου 2017

Σε μείζον πολιτικό θέμα αναδεικνύεται το ζήτημα των Σκοπίων. Σιγή ιχθύος τηρεί ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου οι θέσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα διαμορφώσουν το κλίμα και τις ισορροπίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα των Σκοπίων περιμένουν στη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι απόψεις του Μεσσήνιου πολιτικού θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το  κλίμα στη Νέα Δημοκρατία.

Η σιωπή

Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κυριαρχεί εδώ και μέρες στην πολιτική ατζέντα ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ο πρώην Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί επί του ζητήματος, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο έχει καθορίσει την πολιτική του διαδρομή. Κανείς δεν ξεχνά, άλλωστε, την κόντρα του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων, η οποία είχε οδηγήσει τους δύο πολιτικούς στη ρήξη και στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι ισορροπίες στη ΝΔ

Οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι βέβαιο ότι θα διαμορφώσουν τις ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς θα διαφανεί αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ακολουθήσει την άποψη Σαμαρά ή θα επιλέξει μια πιο μετριοπαθή οδό όπως την εξέφραζε διαχρονικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ επιχειρεί να δημιουργήσει ρήγμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, θέτοντας ζήτημα δεδηλωμένης και ποντάροντας στις διαφορετικές απόψεις μεταξύ κυβέρνησης και Καμμένου, το δικό της εσωτερικό πρόβλημα φαντάζει μεγαλύτερο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε σήμερα τη Νέα Δημοκρατία να εξηγήσει ποια είναι η θέση της. “Αντί να θέτει ζήτημα δεδηλωμένης η Νέα Δημοκρατία είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί. Να μας πει ποια είναι η δίκη της θέση. Να μας εξηγήσει η ΝΔ εάν η θέση της είναι αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά, αντί να κοιτά την αγκίθα στο χέρι του αντιπάλου να κοιτά το παλούκι στο δικό της μάτι” σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεργασία του δήμου Πύλου – Νέστορος με έναν από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δέσμευση του υπουργού Υποδομών για το Πύργος – Τσακώνα και το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Π. Μαντάς: «Μόνο η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας θα λέγεται Kalamata Olives απαντά το Υπουργείο και προειδοποιεί για πρόστιμα σε τυχόν παραβάτες»

Μόνο πιστοποιημένες επιχειρήσεις επιτραπέζιας ελιάς μπορούν να κάνουν χρήση των προστατευόμενων ενδείξεων «Ελιά Καλαμάτας» και «KALAMATA OLIVES», διαφορετικά διατρέχουν τον κίνδυνο επιβολής

Δείτε επίσης