Συνεργασία του δήμου Πύλου – Νέστορος με έναν από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του

/

Πλήθος ερωτημάτων προκύπτουν από την επεξεργασία της λίστας των οφειλετών του δήμου Πύλου – Νέστορος, την οποία ο ίδιος ο Δήμος έδωσε στη δημοσιότητα στις αρχές Νοεμβρίου. Απευθείας ανάθεση με υπογραφή Δημήτρη Καφαντάρη και συνεργασία του δήμου με μεγαλοοφειλέτη. 

Πολλαπλά εκτεθειμένη έχει βρεθεί η δημοτική αρχή του δήμου Πύλου – Νέστορος μετά τη δημοσιοποίηση, στις αρχές Νοεμβρίου, της λίστας με τους οφειλέτες που έκαναν αίτηση να ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων. Εκτός από το ερώτημα για τη νομιμότητα της δημοσιοποίησης της συγκεκριμένης λίστας, το οποίο ακόμα δεν έχει απαντηθεί, από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτουν νέα ζητήματα, ακόμα πιο σοβαρά.

Απευθείας ανάθεση σε μεγαλοοφειλέτη

Συγκεκριμένα, στην λίστα που ανάρτησε ο δήμος Πύλου – Νέστορος στο διαδίκτυο, φαίνεται ότι ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του Δήμου, αν όχι ο μεγαλύτερος, είναι γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου Πύλου – Νέστορος, στις 23 Οκτωβρίου του 2017.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία του Δήμου, ο συγκεκριμένος οφειλέτης είναι ένας από τους κύριους συνεργάτες του δήμου Πύλου – Νέστορος, καθώς εμφανίζεται να παίρνει δουλειές από το Δήμο, πριν καταθέσει αίτηση για ρύθμιση του χρέους του.

Συγκεκριμένα, στις 19 Οκτωβρίου του 2017, 4 μέρες πριν την αίτηση του οφειλέτη, ο δήμος Πύλου – Νέστορος εκδίδει χρηματικό ένταλμα πληρωμής προς τον οφειλέτη, το οποίο υπογράφει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρης. Το σύνολο του εντάλματος είναι 2.450 ευρώ και το καθαρό ποσό του δικαιούχου, του οφειλέτη δηλαδή, 2291 ευρώ.

χρ1

14 μέρες νωρίτερα, δε, στις 5 Οκτωβρίου του 2017, ο οφειλέτης υπογράφει συμφωνητικό με το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, κατόπιν απευθείας ανάθεσης του δεύτερου, προμήθειας ποσού που ξεπερνά τα 7.000 ευρώ.

χρ2

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας εμφανίζεται να συνεργάζεται με το δήμο Πύλου – Νέστορος σε πολλές ακόμα περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καθώς οι δύο πιο πάνω συναλλαγές είναι οι τελευταίες πριν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση.

Τα ερωτήματα

Από τα πιο πάνω στοιχεία προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα. Πώς είναι δυνατόν ο δήμος Πύλου – Νέστορος να συναλλάσσεται με έναν από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του; Είναι πολιτικά αποδεκτό ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος να προχωρά σε απευθείας ανάθεση σε μεγαλοοφειλέτη του δήμου του; Είχε ζητηθεί από τον εν λόγω οφειλέτη δημοτική ενημερότητα, η οποία αποκαλύπτει αν κάποιος έχει οφειλές ή όχι; Είναι ή όχι η δημοτική ενημερότητα ένα από τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να έρθει σε συναλλαγή με δήμο; Προχώρησε ο δήμος Πύλου – Νέστορος σε αναγκαστική είσπραξη των χρημάτων που προοριζόταν για την αμοιβή του οφειλέτη ή αυτός πληρώθηκε κανονικά για τις υπηρεσίες του;

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Πράσινος” ο Οικονόμου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Αγωνία” στη Νέα Δημοκρατία: Περιμένοντας τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά για το Σκοπιανό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ