Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Φάρμακα και καλλυντικά Ταϋγέτου – Συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας με επιχειρηματία

Τα σπάνια βότανα και φυτά του Ταϋγέτου θέλει να εκμεταλλευτεί επιχειρηματίας για λογαριασμό φαρμακοβιομηχανιών και εταιρειών καλλυντικών. Ξεκινά άμεσα η καλλιέργεια σε δεκάδες στρέμματα. Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Στο δημαρχείο της Καλαμάτας βρέθηκε σήμερα επιχειρηματίας, ο οποίος προτίθεται να καλλιεργήσει τοπικά φυτά και βότανα του Ταϋγέτου για λογαριασμό φαρμακοβιομηχανιών και εταιρειών καλλυντικών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει ήδη ενοικιάσει και αγοράσει έκταση μεγαλύτερη των 150 στρέμματων και όπως ενημέρωθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας η καλλιέργεια θα ξεκινήσει άμεσα. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθεί προσωπικό από την περιοχή.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρεται: «Το Δήμαρχο επισκέφθηκε, σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, επιστήμονας – επιχειρηματίας, που πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή της Αλαγονίας, καλλιεργώντας φυτά της τοπικής χλωρίδας για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας και των εταιρειών καλλυντικών. Ήδη έχει αγοράσει ή ενοικιάσει πολλές δεκάδες στρέμματα γης και η καλλιέργεια των φυτών θα ξεκινήσει άμεσα, με προσωπικό – κατά προτεραιότητα – από την περιοχή. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον επιχειρηματία και δήλωσε πως αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για την περιοχή της Αλαγονίας και την αναζωογόνησή της και πως ο Δήμος προσφέρεται για συνεργασία, με στόχο την προβολή της περιοχής και του Ταϋγέτου». Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παύλος Μπουζιάνης, ο οποίος είναι φαρμακοποιός και γνωρίζει άριστα την συγκεκριμένη αγορά. 

Τα σπάνια φυτά του Ταϋγέτου

Σημειώνεται ότι η χλωρίδα του Ταΰγετου είναι εξαιρετικά πλούσια και περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 είδη φυτών. Από αυτά, 33 είναι ενδημικά της περιοχής και 100 είναι ενδημικά της Ελλάδας. Υπάρχουν όμως και είδη που, χωρίς να είναι ενδημικά, είναι πολύ σπάνια για την Ελλάδα και την Ευρώπη και έχουν ασιατική προέλευση.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ