Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κλείνει μέτωπα ο Αντώνης Σαμαράς; Τα δεδομένα για Λαμπρόπουλο, Νίκα και Τατούλη

Χαμηλώνουν, έστω προσωρινά, οι τόνοι της αντιπαράθεσης του Αντώνη Σαμαρά με στελέχη της ΝΔ στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο. Τα δεδομένα για τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον Παναγιώτη Νίκα και τον Πέτρο Τατούλη.

Να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μέτωπα, που έχουν ανοίξει το προηγούμενο διάστημα στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο, επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η ταυτόχρονη αντιπαράθεση με πολλά στελέχη της ΝΔ ουσιαστικά οδηγεί σε αδιέξοδο τον ίδιο και δέχεται, ήδη, εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να πέσουν οι τόνοι. Το αν θα υιοθετήσει τις εισηγήσεις ή όχι, πάντως, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, καθώς ο κ. Σαμαράς είναι γνωστό ότι δεν ξεχνά εύκολα. 

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος

Το στέλεχος με το οποίο παραδοσιακά βρίσκεται σε αντιπαράθεση ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος. Η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών μαίνεται πολλά χρόνια και, ασχέτως ποιος την υποδαυλίζει, έχει διχάσει τη ΝΔ στο νομό. Πλέον, η πλευρά Σαμαρά θα επιχειρήσει να απεμπλακεί από τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση, δεδομένου ότι αυτή τροφοδοτεί εσωκομματικές αντιπαλότητες, οι οποίες πλήττουν το προφίλ του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα, είναι δεδομένο ότι σε μια περίοδο που το όνομα του κ. Λαμπρόπουλου εμπλέκεται σε σενάρια «αποστρατείας», τα οποία εκπορεύονται από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σαμαράς έχει έναν ακόμα λόγο να μην επιθυμεί να ταυτιστεί με τις εξελίξεις που αφορούν τον πρώην βουλευτή.

Ο Παναγιώτης Νίκας

Η περίπτωση του δημάρχου Καλαμάτας είναι η πιο δύσκολη. Οι σχέσεις των δύο πολιτικών βρίσκονται στο «κόκκινο» και δεν πρόκειται να αμβλυνθούν εύκολα. Στη σχέση του κ. Νίκα με τον κ. Σαμαρά και στην αντιπαλότητα που έχει αναπτυχθεί σημαντικό ρόλο, ίσως το σημαντικότερο, διαδραματίζουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, οι οποίοι συντηρούν εντέχνως το πολεμικό κλίμα. Άλλωστε, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι αρκετοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά εποφθαλμιούν την καρέκλα του δήμαρχου Καλαμάτας και άρα έχουν κάθε λόγο να θέλουν τους δύο πολιτικούς απέναντι. Η «αναγκαία συνύπαρξη» είναι το μοναδικό εφικτό σενάριο για τους δύο πολιτικούς και το μοναδικό που μπορεί να οδηγήσει σε ανακωχή.

Ο Πέτρος Τατούλης

Το τρίτο πρόσωπο με το οποίο έχει έρθει σε αντιπαράθεση ο κ. Σαμαράς και το περιβάλλον του είναι αυτό του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. Για την περίπτωση αυτή υπάρχει πεδίο …διαπραγμάτευσης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχει εκδηλωθεί κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Άλλωστε, η περίπτωση Σαμαρά – Τατούλη επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο σύνθετη. Ωστόσο, αν τελικά γίνουν βήματα επαναπροσέγγισης της ηγεσίας της ΝΔ με τον Περιφερειάρχη είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει και ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και το περιβάλλον του στην Αρκαδία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ