“Γιαλαντζί” οι υποσχέσεις του Γιώργου Γκούμα για συναίνεση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

10 Ιανουαρίου 2018

Περίπατο φαίνεται ότι πήγε η …δέσμευση του Γιώργου Γκούμα περί συναίνεσης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης έδειξε, από τη δεύτερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι όχι μόνο δεν έχει σκοπό να βοηθήσει στη δημιουργία κλίματος συναίνεσης, αλλά ότι απώτερος στόχος του είναι να δυναμιτίσει τις συνεδριάσεις.

Η προειδοποίηση

Κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκε το θέμα της εκλογής εκπροσώπων του Επιμελητηρίου στην Περιφερειακή Ένωση Επιμελητηρίων Πελοποννήσου. Ο κ. Γκούμας αντέδρασε στην ερμηνεία του σχετικού νομικού πλαισίου, που διάβασε στο Σώμα ο γραμματέας του ΔΣ, Παύλος Γκραίκης, διαφωνώντας στο ότι ο δεύτερος εκπρόσωπος θα πρέπει να είναι από την πλειοψηφία, καθώς τη μια θέση την κατέχει ex officio ο Πρόεδρος. Ο κ. Γκούμας κατέθεσε ερμηνεία του νόμου, προερχόμενη από δικό του νομικό, με την οποία υποστήριξε ότι ο δεύτερος εκπρόσωπος θα πρέπει να προέρχεται από την παράταξή του. “Προσέξτε, είναι η δεύτερη φορά που παρασυρόμαστε” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκούμας και προειδοποίησε ότι, αν δεν γίνει η διαδικασία όπως ο ίδιος θεωρούσε, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. “Θα την προσβάλω με κάθε νόμιμη διαδικασία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκούμας.

Διακοπή της συνεδρίασης

Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, προκειμένου να προστατεύσει τη διαδικασία, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Β. Ξυγκώρος, εισηγήθηκε να γίνει διακοπή της συνεδρίασης, να αποσυρθεί η διοικητική επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο κ. Γκούμας, να συσκεφθεί επί του θέματος και να προτείνει λύση στο ΔΣ. Μετά τη μίνι συνεδρίαση της Επιτροπής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρότεινε την αναβολή του θέματος, προκειμένου οι δύο αντικρουόμενες ερμηνείες να κριθούν και να αξιολογηθούν. Ο κ. Γκούμας συμφώνησε με τη διαδικασία, ωστόσο, πριν από αυτό, φρόντισε και πάλι να δείξει τις προθέσεις του αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Γκραίκη. “Θέλει (σσ ο κ. Γρκαίκης) να παρερμηνεύσει το νόμο και να αποκλείσει τον σύμβουλό μας” ανέφερε ο κ. Γκούμας και προσέθεσε απευθυνόμενος στον κ. Ξυγκώρο: “Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Εμείς βοηθάμε στη συναίνεση, αλλά κάποιοι σύμβουλοί όχι”. Σημειώνεται ότι ο κ. Γκούμας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του και για το γεγονός ότι ο κ. Γκραίκης έθεσε υποψηφιότητα και κέρδισε την εκλογή του ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, διαδικασία στην οποία ήταν και ο ίδιος υποψήφιος και έχασε. “Ο Γραμματέας κρατάει αυτή τη θέση χρόνια, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα σε άλλους να συμμετέχουν” ανέφερε ο κ. Γκούμας.

Άνοιγμα” σε Ξυγκώρο

Σημειώνεται ότι ο κ. Γκούμας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης, επιχείρησε έντεχνα οι επιθέσεις του να μην στρέφονται εναντίον του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και σήμερα …εκθείασε τον κ. Ξυγκώρο σημειώνοντας ότι το ύφος του συνάδει με την ενότητα. Η τακτική αυτή του κ. Γκούμα επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες που τον θέλουν να προσπαθεί να δημιουργήσει διχαστικό κλίμα στο εσωτερικό της πλειοψηφίας, στοχοποιώντας κάθε φορά ένα μέλος της παράταξης Ξυγκώρου, με απώτερο στόχο δημιουργήσει διαλυτικά φαινόμενα.

Αταλάντευτος ο νέος πρόεδρος

Πάντως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Γκούμα να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στην παράταξη της πλειοψηφίας, οι επιλογές του δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα. Ο κ. Ξυγκώρος και σήμερα εμφανίστηκε ενωτικός και συναινετικός, υπερασπίστηκε τη νομιμότητα των διαδικασιών και δεν θέλησε να απαντήσει στα ζητήματα που έθεσε ο κ. Γκούμας, τα οποία προκαλούν ανούσιες προστριβές και διαμάχες. Η τακτική αυτή του κ. Ξυγκώρου φαίνεται ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της παράταξής του στην προσπάθεια να προστατευθεί το Επιμελητήριο.

Στα δικαστήρια κατά των εκλογών

Τέλος, σημειώνεται ότι σήμερα κλήθηκαν οι δύο παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές, αλλά και η εκλογική επιτροπή που τις διεξήγαγε να καταθέσουν υπομνήματα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, καθώς μέλη της παράταξης του κ. Γκούμα, που δεν εξασφάλισαν την εκλογή τους στο τμήμα Μεταφορών, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με στόχο να ακυρωθεί το αποτέλεσμα. Η απόφαση αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από την Καλαμάτα ο “θηλυκός Μέσι” των ΗΠΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ρήξη Τατούλη με το πολιτικό σύστημα: Καμία πρόταση διακυβέρνησης για το καλό των Ελλήνων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης