Ρήξη Τατούλη με το πολιτικό σύστημα: Καμία πρόταση διακυβέρνησης για το καλό των Ελλήνων

Σκληρή ανακοίνωση Τατούλη κατά ολόκληρου του πολιτικού και “μιντιακού” συστήματος. “Δεν υπάρχει καμία πρόταση διακυβέρνησης για το καλό των Ελλήνων” δηλώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προκαλώντας ερωτήματα για τον στρατηγικό σχεδιασμό του, ενώ διαμηνύει ότι “έπεται συνέχεια”.

Έκπληξη και ερωτήματα προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, ο οποίος στρέφεται εναντίον ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, μη εξαιρουμένης και της Νέας Δημοκρατίας. Η ανακοίνωση Τατούλη έρχεται σε μια στιγμή που – υποτίθεται – ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναζητούσε εναγωνίως πολιτικό στήριγμα, προκειμένου να εξασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον. Ωστόσο, με την ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης, όχι μόνο δεν φαίνεται διατεθειμένος να αμβλύνει την κριτική του, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, αλλά δείχνει ότι παραμένει σταθερός στην κριτική του απέναντι στο πολιτικό σύστημα, όπως αυτή εκφράζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Τατούλης κλείνει την ανακοίνωσή του με τη φράση “έπεται συνέχεια”, η οποία δείχνει ότι η σημερινή του παρέμβαση εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, αναμένεται να ξεδιπλωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με μεγαλύτερη ένταση.

Είναι σαφές ότι ο κ. Τατούλης δηλώνει “παρών” με μια ανακοίνωση, η οποία ξεπερνά των πολιτικά σύνορα της Πελοποννήσου και αγγίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, με ένα κείμενο που διαπερνά οριζόντια και κάθετα το πολιτικό σύστημα της Χώρας.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του κ. Τατούλη, με ο,τι αυτό συνεπάγεται, έρχεται μια μέρα μετά τον ορισμό του κ. Βορίδη και του κ. Κουμουτσάκου, από τη ΝΔ, ως “τοποτηρητών” της Πελοποννήσου για λογαριασμό της “γαλάζιας” παράταξης” και λίγο πριν την έλευση του κ. Τσίπρα στην Πελοπόννησο για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Η ανακοίνωση

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Τατούλης σημειώνει: “Χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου, τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και το μίντιακο κατεστημένο. “Ανακάλυψαν” τα κανάλια και οι εφημερίδες τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που αποκάλυψα από το βήμα της βουλής το 2007. Και πάλι σήμερα όμως κανένας από αυτούς που ήξερε δεν μιλάει. Κανένας από αυτούς που προκάλεσαν την εκτροπή δεν στέκεται στο πολιτικό ύψος των περιστάσεων.
Διώχθηκα πολιτικά και φιμώθηκα από τα ΜΜΕ. Δε με δικαιώνει η ιστορία αλλά η πολιτική πραγματικότητα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι το χθες αλλά το αύριο. Και πολιτικά δεν υπάρχει κανένα όραμα για αυτό. Δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα καμία πολιτική διέξοδος από το καθεστώς της ομερτά. Δεν υπάρχει καμία πρόταση διακυβέρνησης για το καλό των Ελλήνων. Υπάρχει μόνο καταστροφολογία και πολιτική αντιπαράθεση στις στάχτες.
Πολιτεύομαι με φιλελεύθερες ιδέες και πρακτική διακυβέρνησης από την πρώτη ημέρα που μπήκα στην πολιτική και με ενδιαφέρει μόνο το αύριο για το καλό της πατρίδας.
Δεν με αφορά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή.
Δεν με αφορά η συντήρηση του σάπιου κατεστημένου της πολιτικής ελίτ, αλλά οι λύσεις για το αύριο των Ελλήνων.
Πολιτεύτηκα με εντιμότητα και δεν έκανα καμία ηθική έκπτωση.
“Τιμωρήθηκα” από αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή και με τίμησαν οι πολίτες για αυτό που τους προσφέρω στην περιφερειακή διακυβέρνηση.
Θα συνεχίσω την πορεία μου με τις ίδιες αρχές, ιδέες και ηθική.
Έπεται συνέχεια…”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Γιαλαντζί” οι υποσχέσεις του Γιώργου Γκούμα για συναίνεση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Άνοιγμα” του Επιμελητηρίου στην επιχειρηματική κοινότητα – Η ομάδα “κρούσης” των έξι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών: «Επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης σχολικής μονάδας για την στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας»

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης,