Έξι οι ενδιαφερόμενοι για τις τηλεοπτικές άδειες

11 Ιανουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του ΕΣΡ για υποβολή φακέλων από όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μία από τις τηλεοπτικές άδειες. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν, τελικά, έξι. ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1, Epsilon και Φίλιππος Βρυώνης είναι εκείνοι που κατέθεσαν φάκελο και μία άδεια μένει κενή.

Το πρωί της Πέμπτης το Star έγινε το δεύτερο κανάλι που κατέθεσε φάκελο για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις άδειες. Είχε προηγηθεί ο ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Τετάρτης. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha και λίγο αργότερα ο ΑΝΤ1 και το Epsilon. Τελευταίος κατέθεσε ο Φίλιππος Βρυώνης.

Τραγική η κατάσταση στο Mega

Την ίδια στιγμή όλα δείχνουν ότι το Mega στα τέλη Φεβρουαρίου θα κατεβάσει ρολά, καθώς η εταιρεία «Τηλέτυπος» δεν μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τη στιγμή που δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη θα έχει συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τους εργαζόμενους του καναλιού.

Οι εργαζόμενοι του καναλιού έκαναν στις 2 το μεσημέρι έκτακτο δελτίο ειδήσεων για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν και κάλεσαν δημόσια τους μετόχους του καναλιού να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για το θέμα του Mega τοποθετήθηκε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι οι άνθρωποι του MEGA λάμβαναν εδώ και καιρό υποσχέσεις και δεσμεύσεις και θα πρέπει να γίνει γνωστό ποιοι τις έδιναν και ποιος τελικά έπαιξε με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι «με αυτοθυσία εδώ και δυο χρόνια λειτουργούσαν έναν σταθμό στον οποίο συνέχισαν να μπαίνουν χρήματα».

Ενώ είναι καλά τα νέα με τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, συνέχισε ο γ.γ. Ενημέρωσης, η ιστορία του MEGA «είναι γροθιά στο στομάχι» και «ίσως δούμε το θλιβερό γεγονός άλλοι να κανιβαλίσουν πάνω στο πτώμα του σταθμού, με τη βιβλιοθήκη του, τις σειρές του κ.λπ.».

Πώς θα γίνει η διαδικασία

Όπως αναφέρει η «ΕΦ.ΣΥΝ.» σε σημερινό ρεπορτάζ της η αποσφράγιση των φακέλων θα ξεκινήσει αύριο το πρωί και θα κρατήσει, υπολογίζεται, έως και τη Δευτέρα. Εκεί, παρουσία όλων των υποψηφίων, θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη καταγραφή των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν.

Αν είναι επτά ή λιγότεροι οι συμμετέχοντες τότε η διαδικασία του επόμενου διαστήματος απλοποιείται πολύ, μια και δεν θα χρειαστεί δημοπρασία. Οσοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν από μία τηλεοπτική άδεια με τίμημα 35 εκατομμυρίων ευρώ για 10 χρόνια. Αν είναι περισσότεροι από 7 θα γίνει δημοπρασία η οποία, χρονικά, προσδιορίζεται από Απρίλιο και μετά.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποια από τα τωρινά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας δεν καταθέσουν φάκελο, θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Εκτός αν μετατραπούν από τώρα σε θεματικά προσβλέποντας στις θεματικές (αθλητικές, μουσικές κ.ο.κ.) άδειες που θα ακολουθήσουν αργότερα. Οι θεματικές θα είναι τρεις.

Συνολικά δηλαδή θα έχουμε 10 πανελλαδικές άδειες, επτά γενικού περιεχομένου και τρεις θεματικές. Αν σήμερα εμφανιστούν λιγότεροι από επτά υποψήφιοι τότε η άδεια που θα περισσέψει θα μετατραπεί στην πορεία σε θεματική.

Πηγή:efsyn.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κακοκαιρία: Καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες στην περιοχή της Φοινικούντας (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οδηγίες στους ελαιοπαραγωγούς της Πυλίας για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Α. Χαρίτσης: Αυτό που «παίζεται» σήμερα δεν είναι η διαχείριση του νερού μόνο στη Θεσσαλία, αλλά η πιλοτική εφαρμογή ενός συνολικού μοντέλου διαχείρισης του νερού

Για ιδιωτικοποίηση των υδάτινων οικοσυστημάτων, της διαχείρισης και της εμπορίας των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας

Δείτε επίσης