Επιχειρηματικά συμφέροντα παίζουν τα ρέστα τους για τη χάραξη του Καλαμάτα – Ριζόμυλος

/

Να επιβάλλουν τα δικά τους “θέλω” στις εξελίξεις που σχετίζονται με τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος επιχειρούν μεγάλα επιχειρηματικά συγκροτήματα που έχουν συμφέροντα στη ευρύτερη περιοχή του δήμου Μεσσήνης. Οι πιέσεις, οι “απειλές” και το αυστηρό μήνυμα της κυβέρνησης. 

Σύγκρουση “γιγάντων’ εξελίσσεται στο παρασκήνιο για το ζήτημα του οδικού άξονα που θα ενώνει την Καλαμάτα με το Ριζόμυλο, του οδικού άξονα που θα αναβαθμίσει μια περιοχή, η οποία θεωρείται “φιλέτο”. 

Οι πιέσεις

Στο πλαίσιο της …προστασίας των συμφερόντων τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χάραξη του δρόμου, καθώς ο κάθε όμιλος θέλει να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο η μελλοντική του επένδυση. Μάλιστα, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, επιχειρηματικά μπλοκ έφτασαν σε σημείο, προκειμένου να προκαθορίσουν τις εξελίξεις, να …διαμηνύσουν ότι αν δεν ικανοποιηθούν συγκεκριμένα αιτήματά τους θα έφταναν μέχρι του σημείου να ακυρώσουν τις επενδύσεις τους.

Η θέση της κυβέρνησης

Ωστόσο, η κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα με μεγάλη προσοχή, φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε κανενός είδους διαπραγμάτευση και έχει, ήδη, διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση οι η χάραξη του δρόμου θα βασιστεί σε κριτήρια που έχουν να κάνουν με τις ευρύτερες αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής και όχι τις ανάγκες μόνο της τουριστικής ανάπτυξης. 

Οι προγραμματισμένες επενδύσεις

Με δεδομένο ότι τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του σχεδίου της κυβέρνησης για τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον η πορεία υλοποίησης σημαντικών επενδύσεων στην περιοχή, οι επόμενες κινήσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά και η στάση του δήμου Μεσσήνης.

Σημειώνεται ότι στο γεωγραφικό κομμάτι που εκτείνεται από τη δυτική παραλία της Καλαμάτας μέχρι και τον Ριζόμυλο έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις όπως του ομίλου Λογοθέτη, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, ενώ σημαντικές εκτάσεις κατέχει και ο Β. Ρέστης. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον, από άλλα επιχειρηματικά σχήματα, αντίστοιχου βεληνεκούς, τα οποία ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί, καθώς αναμένουν τις οριστικές εξελίξεις για τον οδικό άξονα. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ερντογάν: Η Άγκυρα θα σταματήσει να εκδίδει υπόπτους στις ΗΠΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ