Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Καμμένος: Απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ν. Κοτζιά

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε καταρχήν ότι «παράλληλα με τον άξονα σταθερότητας που δημιουργεί η Ελλάδα στον Νότο», καλείται να παίξει «ένα σημαντικότατο ρόλο, προς τα Βόρεια, προς τα Βαλκάνια» σημειώνοντας ότι ήδη μαζί με την Κύπρο έχουν δημιουργηθεί διμερείς και τριμερείς σχέσεις με την Βουλγαρία και την Ρουμανία, ενώ «έχουμε δέσει πάλι τις σχέσεις μας με την Σερβία» και «καταφέρνουμε να συμφωνήσουμε με την Αλβανία σε σχέση με την ΑΟΖ». Η Ελλάδα «μετατρέπεται σε ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων».

Αναφέροντας ότι «ήλθε η ώρα να λυθεί και το θέμα των Σκοπίων» τόνισε ότι «οι βόρειοι γείτονές μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι η μόνη τους ελπίδα και η μόνη τους λύση είναι να δεχθούν μια λύση που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα. Η μόνη τους πόρτα για να μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, είναι να έλθουν δίπλα μας και να τους βοηθήσουμε. Να τους παρέχουμε ασφάλεια και επενδύσεις. Να τους βοηθήσουμε σε αυτή τη νέα αρχή, πλέον, της Ελλάδας να είναι κοντά».

Για να γίνει όμως αυτό, «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, ο οποίος αναφερόμενος στη συνέχεια στα γραφόμενα συγκεκριμένου δημοσιογράφου, είπε ότι «δεν υπάρχουν κυβιστήσεις στους ΑΝΕΛ, δεν υπάρχουν αλλαγές πορείας».

«Από το συνέδριό μας είπαμε ότι δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο «Μακεδονία» και βεβαίως ο ελληνικός όρος «Μακεδονία» είναι και το «new Μακεδονία» και το «upper Μακεδονία» και το «κάτω Μακεδονία» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Μακεδονία είναι η μία και ελληνική όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ επιθυμούν λύση «και θα κάνουμε τα πάντα για να τους πείσουμε. Αλλά υπάρχουν σλαβικοί όροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους οποίους αποδεχόμαστε, όπως το «Βαρντάρσκα» και το οποίο ουσιαστικά είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός τον οποίον είχαν πριν αρχίσουν οι ιστορικές ανατροπές».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι η ιστορία αυτή «ξεκίνησε με την τσαρική Ρωσία που επεδίωξε το 1878 να παραχωρηθούν στην Βουλγαρία τα εδάφη της Μακεδονίας και της Θράκης, τότε υπό οθωμανική κατοχή και συνεχίστηκε με την Σοβιετική Ένωση η οποία το 1924 ζήτησε από τα Κομμουνιστικά Κόμματα των Βαλκανίων να βοηθήσουν στην δημιουργία ενιαίας ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης. Συνεχίστηκε με τους Βούλγαρους και τις εθνοκαθάρσεις του 1913 και του 1943 και ολοκληρώθηκε με τον Τίτο το 1944 που αναγνώρισε την περιοχή του Βαρδάρη ως μία από τις 6 δημοκρατίες της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας με το όνομα «Μακεδονία». Σημειωτέον, το 1934, το ΚΚ Γιουγκοσλαβίας δεν αναγνώριζε την ύπαρξη «μακεδονικής εθνότητας», ενώ το 1940 υπό τον Τίτο δέχθηκε να είναι χωριστό έθνος στα Βαλκάνια. Το 1956 το ΚΚ Βουλγαρίας βλέποντας ότι η Γιουγκοσλαβία κερδίζει το παιχνίδι, αλλάζει πολιτική και αποφασίζει ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος, γλώσσα και ιστορία» και επίσης ότι δεν υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» στο Πιρίν, το δε 1992 πρώτη αναγνώρισε τα Σκόπια ως κράτος και όχι ως έθνος, που σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει γλώσσα, πολιτισμό και ταυτότητα.

Πηγή:ΑΠΕ

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ