“Εθνικός οίστρος” στη Μεσσηνία

/

Συνέντευξη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στα τοπικά ΜΜΕ για το Σκοπιανό. “Όχι” στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, “όχι” στα συλλαλητήρια, λέει ο Χρυσόστομος. Έμμεσες αναφορές Νίκα στο Σκοπιανό. “Υπάρχει όξυνση και γι αυτό έχουμε στρέψει την προσοχή μας στα εθνικά θέματα”, λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Απανωτές τοποθετήσεις στα εθνικά θέματα και στο ζήτημα των Σκοπίων είχαμε σήμερα στη Μεσσηνία. Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, ο οποίος συμμετείχε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, όπου και αναφέρθηκε στο ζήτημα των Σκοπίων.

messiniapress-xrys

Ακολούθως, ο κ. Χρυσόστομος παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ με θέμα το Σκοπιανό. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επανέλαβε τις θέσεις που είχε εκφράσει στην εκπομπή του ΣΚΑΙ. Είπε “όχι” στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, είπε “όχι” στα συλλαλητήρια, σημείωσε ότι η εκκλησία μπορεί και πρέπει να εκφράζει τις απόψεις της και ότι δεν έχει σκοπό να ασκήσει πολίτικη, χαρακτήρισε τη χθεσινή επιστολή Τσίπρα προς τον Αρχιεπίσκοπο “συναινετική”, άφησε αιχμές εναντίον όσων άσκησαν κριτική στις θέσεις της εκκλησίας για το Σκοπιανό και υπογράμμισε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τοπική εκκλησία των Σκοπίων και τη γλώσσα της συγκεκριμένης χώρας.

Αναφορές Νίκα

messiniapress-nikas

Στα εθνικά θέματα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, λίγη ώρα αργότερα, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε έμμεσα στο ζήτημα των Σκοπίων, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τη θέση του έναντι του ονόματος και των άλλων ζητημάτων που έχουν προκύψει. “Εύχομαι το 2018” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκας “να επιλυθούν προβλήματα της πατρίδας μας, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και εθνικά. Υπάρχει όξυνση των εθνικών θεμάτων, γι’ αυτό έχουμε στρέψει την προσοχή μας προς τα εκεί. Εύχομαι τη χρονιά αυτή να είμαστε από καλύτερες θέσεις”.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες ο κ. Νίκας αναμένεται να αναφερθεί πιο συγκεκριμένα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντίθετος σε συλλαλητήρια για το Σκοπιανό ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόβλεψη για έντονη κακοκαιρία στη Μεσσηνία – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ