Καλαμάτα: Στο έλεος 600 αδέσποτων βοοειδών επί δύο χρόνια χωριά στον Ταΰγετο

/

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθούν στις 22 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες 600 βοοειδών, τα οποία κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα επί δύο χρόνια σε περιοχές του Ταϋγέτου, προκαλώντας τρόμος στους κατοίκους και καταστροφές.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας οι ιδιοκτήτες τους “με πρόθεση διατάραξαν την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους, από την πράξη τους αυτή δε αυτή μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο”. Οι κατηγορούμενοι ήταν ιδιοκτήτες 600 βοοειδών, μεγάλου σωματικού βάρους, τα οποία τα άφησαν να περιφέρονται ελεύθερα και ανεπιτήρητα, σε ημιάγρια κατάσταση, σε πολυπληθείς αγέλες το διάστημα 2013 έως 2015.

Κατηγορούμενοι και αντιδήμαρχοι

Επίσης, για την ίδια υπόθεση, οι τότε αντιδήμαρχοι, Θανάσης Βασιλόπουλος και Γιάννης Αντιδήμαρχος, φέρονται να “παρέλειψαν να αποτρέψουν τη διατάραξη ασφάλειας της συγκοινωνίας”, ενώ κατηγορούνται και για “παράβαση καθηκόντων της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος στους ιδιοκτήτες των ζώων, με τη συνέχιση της παράνομης εκμετάλλευσής τους”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απίστευτο: Έκρυβαν ναρκωτικά πίσω από την εικόνα της Παναγίας (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωτοβουλίες Χαρίτση για την αναμόρφωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ