“Σχίσμα” στη Μητρόπολη Μεσσηνίας: Από τον δεξιό Μητροπολίτη στον ενωτικό Πρωτοσύγκελο

/

Από το δεξιό λόγο του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, ο οποίος ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, στον λόγο του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης, Φίλιππου Χαμαργιά, ο οποίος από εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας διαμήνυσε: “Στις τοπικές κοινωνίες δεν χωράνε χρώματα, κόμματα και ταμπέλες”, προκαλώντας το σχόλιο της Ελίζας Βόζεμπεργκ. 

Με διαφορετική προσέγγιση για τα πολιτικά πράγματα, από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, εμφανίστηκε ο νέος Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, Φίλιππος Χαμαργιάς. Ο Πρωτοσύγκελος, σε αντίθεση με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας, του οποίου οι θέσεις ταυτίζονται εμφανώς με τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας και πολλές φορές διχάζουν το ποίμνιο, σε εκδήλωση της Δημοτικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα ενότητας. Στη σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της κομματικής οργάνωσης, ο Πρωτοσύγκελος ανέφερε ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση “ίσως να ξενίζει ορισμένους”. “Ωστόσο” προσέθεσε “πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις, πέρα από χρώματα και αντιλήψεις εδώ είμαστε όλοι Καλαματιανοί, είμαστε όλοι Μεσσήνιοι, είμαστε εμείς. Δεν υπάρχουν χρώματα και κόμματα στην τοπική μας κοινωνία. Αύριο όταν θα βγω στο δρόμο και στο νεοδημοκράτη θα πω καλημέρα και στον αριστερό και στον κεντρώο. Οπότε δεν χωράνε χρώματα και κόμματα και ταμπέλες στις τοπικές κοινωνίες. Το ξαναλέω στις τοπικές κοινωνίες είμαστε εμείς”.

Το σχόλιο από τη Βοζεμπεργκ

Τον ενωτικό λόγο του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Μεσσηνίας σχολίασε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης και ακολούθησε στο βήμα. “Εγώ δεν μπορώ να έχω το λόγο του πανοσιολογιότατου που είπε ότι μας ξενίζει η παρουσία του εδώ. Θα μας ξένιζε αν δεν είχε ρητορική δεινότητα. Δεν μπορεί να μας ξενίζει γιατί έχει έναν εκκλησιαστικό, ενωτικό λόγο και καλά πράττει και δεν τοποθετεί κομματικές διακρίσεις. Εμείς εδώ είμαστε όμως μια κομματική οργάνωση, που τιμούμε τον πανοσιολογιότατο, και διακρίνουμε την παρουσία μας για την ανάγκη να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας” σημείωσε η Ευρωβουλευτής.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα δεδομένα στην αντιπαράθεση του διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας με την ΤΕΡΝΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλη κατολίσθηση στον Ταΰγετο – Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ