Νέες συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ: Στα κάγκελα οι οπτικοί του Νομού, “τυφλοί” οι Μεσσήνιοι

/

Δεν θα υπογράψουν τη νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ λένε οι οπτικοί της Μεσσηνίας, οι οποίοι σήμερα έδωσαν συνέντευξη τύπου για το ζήτημα. Σύμφωνα με όσα σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών στη Μεσσηνία, Χρήστος Τσάμης, η νέα σύμβαση που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ δεν εδράζεται σε μια ρεαλιστική προσέγγιση και οδηγούν σε καταδίκη των οπτικών. Ο κ. Τσάμης ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό, ωστόσο, προσέθεσε ότι η “σύμβαση είναι γραμμένη από άσχετους”, καθώς ουσιαστικά καλεί τους οπτικούς να χρηματοδοτήσουν τον ΕΟΠΥΥ. “Δεν μπορεί ο οπτικός να πουλάει ένα προϊόν, για το οποίο δεν ξέρει πότε και πόσα χρήματα θα πληρωθεί” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάμης σχολιάζοντας τη βασική αλλαγή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, που θέλει η πληρωμή των οπτικών για τις παροχές σε ασφαλισμένους να γίνεται μέχρι και 90 μέρες μετά. “Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους οπτικούς πολλά εκατομμύρια ευρώ από προηγούμενα χρόνια και ως εκ τούτου είναι αφερέγγυος” σημείωσε συνεχίζοντας ο κ. Τσάμης και τόνισε οι οι οπτικοί της Μεσσηνίας δεν είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν τη νέα σύμβαση.

Σημειώνεται ότι με το σύστημα που ίσχυε έως σήμερα, ο ασφαλισμένος πλήρωνε τα γυαλιά και στη συνέχεια κατέθετε τα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να του επιστραφούν τα 100 ευρώ που καλύπτει ο Οργανισμός για γυαλιά κάθε τέσσερα χρόνια. Με τη νέα σύμβαση αυτή η διαδικασία θα γίνεται ανάμεσα στους οπτικούς και τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς τη συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Από αριστερά:  Ηλίας Αλεξόπουλος, Έφη Βασιλαδιώτη, Όλγα Τσάμη, Χρήστος Τσάμης, Μάγδα Αλεξοπούλου, Λάμπρος Βαλσαμάκης, Σταύρος Παναγιωτόπουλος και Νικήτας Μπουνας: 

messiniapress-optikoi

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ρήμαξαν χωριό της Καλαμάτας: Κλέφτες άνοιξαν 10 σπίτια από τις 7 έως τις 17 Ιανουαρίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Swiss International Air Lines για την Καλαμάτα: Ένας συναρπαστικός προορισμός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ